ΣΠΟΡ

Η Ινδονησία θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Η Ινδονησία θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032
REUTERS/Beawiharta

Η Ινδονησία θα καταθέσει υποψηφιότητα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, ύστερα από την επιτυχία των Ασιατικών Αγώνων που διεξήχθησαν σε Τζακάρτα και Παλεμπάνγκ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας, Τζόκο «Τζόκοβι» Βιντόντο.

Ο Τζόκοβι έκανε τη σχετική ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και τον επικεφαλής της Ασιατικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεΐχη Αχμέντ Αλ-Φαχάντ Αλ-Σαμπάχ. «Με την εμπειρία που έχουμε από την διοργάνωση των 18ων Ασιατικών Αγώνων, είμαστε σίγουροι ότι η Ινδονησία μπορεί επίσης να διοργανώσει ένα μεγαλύτερο γεγονός» τόνισε ο Τζόκοβι σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο Μπαχ καλωσόρισε την υποψηφιότητα της Ινδονησίας, λέγοντας ότι οι Ασιατικοί Αγώνες παρείχαν ένα «ισχυρό θεμέλιο» για την προσπάθειά της να αναλάβει τους Ολυμπιακούς του 2032.

Υπενθυμίζεται ότι το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ενώ Παρίσι και Λος Άντζελες έχουν ήδη επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του 2024 και του 2028, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ