ΣΠΟΡ

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Ήταν όλοι εκεί για το επίσημο αντίο του Ναβάρο στην ενεργό δράση ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Enric Fontcuberta

Σύσσωμη η οικογένεια της Μπαρτσελόνα τιμά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει το «παρών».

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ. Με εκατοντάδες διακρίσεις, τίτλους και μετάλλια, ο Καταλανός «La Bomba» αποσύρθηκε και η Μπαρτσελόνα, την οποία υπηρέτησε πιστά όσο ελάχιστοι παίκτες έχουν κάνει με τις ομάδες τους στον πλανήτη, δεν θα μπορούσε να μην τον τιμήσει όπως του αρμόζει.

Το βράδυ της Τρίτης (25/09) διοργανώθηκε μια μεγαλειώδης τελετή στο γήπεδο όπου ο Ναβάρο… λατρεύτηκε σαν Θεός. Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» μαζεύτηκε η… αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι μόνο. Συμπαίκτες, προπονητές, αντίπαλοι αλλά και άνθρωποι από όλο το φάσμα του αθλητισμού που σχετίζονται με τους «μπλαουγκράνα» ή τη Βαρκελώνη, ήταν εκεί για να τιμήσουν τον Καταλανό που έγραψε τη δική του ιστορία με το… καμάρι της περιοχής.

xavi pascual

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Τσάβι Πασκουάλ, στην εκδήλωση για τον Ναβάρο. Πηγή: EFE/Manel Montilla

Μεταξύ αυτών, βρέθηκε εκεί και ο Τσάβι Πασκουάλ, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Ινίγο Θορθάνο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε για χρόνια υπό τις οδηγίες του στη Μπαρτσελόνα τον Ναβάρο και αμφότεροι τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό κι εκτίμηση. «Ο Ναβάρο ήταν τα πάντα! Ένας παίκτης πρωτοπόρος, ο οποίος με τα χρόνια εξελίχθηκε σε σκόρερ ενώ άρχισε την καριέρα του ως δημιουργός. Ήταν προνόμιο να τον κοουτσάρεις», είπε χαρακτηριστικά ο Πασκουάλ που ήταν στην εκδήλωση και κάθισε ανάμεσα σε σούπερ σταρ του μπάσκετ αλλά και του ποδοσφαίρου όπως οι Πουγιόλ και Ροναλντίνιο που βρέθηκαν εκεί!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ