Βασιλειάδης: Ανεξίτηλο το στίγμα του Παύλου Γιαννακόπουλου
Πηγή: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε προσερχόμενος στο gala για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» που διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Στο ήθος και την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον ελληνικό αθλητισμό συνολικά αναφέρθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού έδωσε το «παρών» στο δείπνο που παρέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενόψει του τουρνουά που διοργανώνει στο ΟΑΚΑ εις μνήμην του κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας και τόνισε πως άπαντες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σαφέστατα ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του πάνω στον ελληνικό αθλητισμό, πάνω στο ελληνικό μπάσκετ με τον τρόπο που πορεύτηκε, με τον τρόπο που αγάπησε, με τον τρόπο που λειτούργησε σαν παράγοντας και σαν φίλαθλος και με τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε προς όλους τους παράγοντες για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Η απώλεια είναι μεγάλη, οι διάδοχοί του συνεχίζουν στα βήματά του και η πρωτοβουλία για την ίδρυση του foundation που επίκειται το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε όλες οι επόμενες γενιές να θυμούνται το μεγάλο έργο αυτού του μεγάλου ανθρώπου».

Στην ερώτηση: «Αν αφήσουμε στην άκρη την αγωνιστική εικόνα του Παύλου Γιαννακόπουλου, στον αθλητισμό τι άφησε ως παρακαταθήκη;», ο υπουργός απάντησε:

Το πιο σημαντικό που λείπει στις μέρες μας από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Το πάθος για την ομάδα μας και αυτό που πιστεύουμε χωρίς να χρειάζεται ούτε να σκοτωθούμε ούτε να βάλουμε τον κόσμο να σκοτωθεί για αυτό. Είμαι λίγο ωμός σε αυτό αλλά έτσι ήταν, αυτό το έδειξε με το ήθος του και με τον τρόπο που πορεύτηκε τόσα χρόνια σαν παράγοντας. Για αυτό το λόγο με την εκδημία του όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πούνε. Ήταν όλα λόγια καρδιάς και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό.

Διαβάστε επίσης