ΣΠΟΡ

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Βραδιά που πέρασε στην ιστορία

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Βραδιά που πέρασε στην ιστορία
Το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου θα είναι για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ Eurokinissi Sports

Σε μια απίστευτη βραδιά που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τιμήθηκε, όπως άρμοζε, η μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα περάσει στην ιστορία ως η βραδιά που ο Παναθηναϊκός τίμησε όπως έπρεπε τον άνθρωπο που τον γιγάντωσε. Το τουρνουά που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, δεν θα μπορούσε να έχει διοργανωθεί καλύτερα από την «πράσινη» ΚΑΕ που μέσα σε κλίμα συγκίνησης τίμησε τον ιστορικό διοικητικό ηγέτη της και τον άνθρωπο που δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου θα είναι από εδώ και στο εξής για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ, ενώ τη στιγμή που αυτό σηκώθηκε ψηλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποκάλυψαν μια τρομερή χορογραφία που ετοίμαζαν εδώ και καιρό και που σίγουρα θα περάσει στην ιστορία και αποτελεί ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τόσο τις ομάδες που ήρθαν να συμμετάσχουν στο τουρνουά, όσο και τον κόσμο ενώ η παρουσία όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού, ΚΑΕ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη στον ίδιο χώρο, όπως είπε είναι κάτι που θα κάνει υπερήφανο και χαρούμενο τον πατέρα του από εκεί ψηλά όπου πλέον βρίσκεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κι αρκετά φορτισμένη συγκινησιακά, και η ομιλία του Θανάση Γιαννακόπουλου. Αξίζει να αναφερθεί πως πλήθος κόσμου βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, όπως κι αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων ήταν εκεί ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μέλη και αθλητές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και σύσσωμη η ομάδα ποδοσφαίρου με τους Δημήτρη Σαραβάκο, Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα παρόντες! Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον πρώτο ημιτελικό η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 94-92 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και πέρασε στον τελικό όπου θα την περιμένει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε τρομερό μπάσκετ για την εποχή κατά διαστήματα και σάρωσε 90-63 τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εντυπωσιακοί συνολικά στην άμυνα οι «πράσινοι», με τους Καλάθη, Τόμας, Παπαπέτρου και Λάνγκφορντ να ξεχωρίζουν σε δημιουργία και σκοράρισμα, έκαναν… περίπατο και θα διεκδικήσουν αύριο στον τελικό το τρόπαιο του πρώτου «Παύλος Γιαννακόπουλος» στην ιστορία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ