ΣΠΟΡ

Euroleague: Με το δεξί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Euroleague: Με το δεξί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα της Euroleague ΓΙΩΤΑ ΜΠΡΕΚΗ / EUROKINISSI

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που επικράτησε 89-84 της Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague – Εντυπωσιακή η Ρεάλ Μαδρίτης, άνετη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πρεμιέρα στην Euroleague το βράδυ της Πέμπτης, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποδέχεται τη Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αν και δυσκολεύτηκαν, επικράτησαν 89-84 των Ισραηλινών και έκαναν θετική εκκίνηση στον… μαραθώνιο της φετινής διοργάνωσης. Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, ενώ κομβικός για άλλη μια φορά ήταν ο Νικ Καλάθης που είχε 14 ασίστ!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να βελτιωθούμε, είναι σαφές. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα και στο τέλος κάναμε δύο λάθη που σε αυτό το επίπεδο είναι ανεπίτρεπτα. Ωστόσο, είμαστε ακόμα στην αρχή και αυτό ήταν ένα κλασικό παιχνίδι πρεμιέρας. Έχουμε αρκετά να μάθουμε από δω και πέρα, όμως ήταν σημαντική νίκη καθώς ξεκινήσαμε με το δεξί».

Τα highlights του αγώνα

Η διοργάνωση, πάντως, ξεκίνησε νωρίτερα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα και να φτάνει σε μια άνετη νίκη. Οι Ρώσοι ήταν σε τρομερή κατάσταση και νίκησαν άνετα 95-75 τους Καταλανούς που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη αγωνιστική της Euroleague.

Σημαντική νίκη και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ήταν το 90-71 της Αναντολού Εφές σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου μέσα στη Γερμανία. Οι Τούρκοι ήταν εντυπωσιακοί και πήραν μεγάλες διαφορές, που ξεπέρασαν τους 20 πόντους, με το παιχνίδι να έχει κριθεί από το τρίτο δεκάλεπτο.

Τέλος, η εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου στην Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Νταρουσάφακα στην ισπανική πρωτεύουσα. Η «Βασίλισσα» επικράτησε 109-73 και μπήκε κι αυτή νικηφόρα στη φετινή διοργάνωση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ