ΣΠΟΡ

Φινλανδία - Ελλάδα: «Τελικός» για κορυφή και… Σκίμπε

Φινλανδία - Ελλάδα: «Τελικός» για κορυφή και… Σκίμπε
Θετικό αποτέλεσμα θέλει στο Τάμπερε η Εθνική Ελλάδας EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Το θετικό αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει στην… τροχιά της πρώτης θέσης του ομίλου στο UEFA Nations League αναζητά η Εθνική Ελλάδας, η οποία το βράδυ της Δευτέρας (15/10) στις 21:45 (Epsilon TV, Cosmote Sport 1) δοκιμάζεται στο Τάμπερε κόντρα στην Φινλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» κατάφερε να μείνει… ζωντανό στην διεκδίκηση της πρωτιάς στον δεύτερο όμιλο της League C, μετά τη νίκη του 1-0 επί της Ουγγαρίας στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής (12/10) με το τέρμα του Κώστα Μήτρογλου και πλέον το ματς με την Φινλανδία αποκτά χαρακτήρα… τελικού. Οι γηπεδούχοι μετρούν 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την «γαλανόλευκη».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η εθνική μας ομάδα θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Τάμπερε, ει δυνατόν τη νίκη, ούτως ώστε να αυξήσει τις ελπίδες της για την πρώτη θέση στο γκρουπ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Nations League που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ένα «εισιτήριο» για τα τελικά του Euro 2020. Παράλληλα, το ματς αποτελεί ένα ακόμα… τεστ για τον Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του στο αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα».

Ο Γερμανός τεχνικός βρίσκεται υπό πίεση και δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, τότε, η θέση του δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Αντίθετα, ο Ομοσπονδιακός κόουτς θα παραμείνει στην άκρη του «γαλανόλευκου» πάγκου μόνο σε περίπτωση που πάρει την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της League C.

Πάντως, ο Μίκαελ Σκίμπε ετοιμάζει τα πλάνα του για τον αγώνα με τους Φινλανδούς αντιμετωπίζοντας έναν σημαντικό «πονοκέφαλο». Ο λόγος γίνεται για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος τέθηκε εκτός «μάχης», λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί. Την θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Αλέξανδρός Τζιόλης. Από εκεί και πέρα, ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Τσιμίκας και Μπακάκης θα καλύψουν τα δύο άκρα και οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς θα είναι στο κέντρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή, μαζί με τον Τζιόλη αναμένεται να είναι ο Ζέκα, με τον Φορτούνη πιο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα άκρα θα είναι οι Πέλκας και Μπακασέτας, με τον Χριστοδουλόπουλο να διεκδικεί μία θέση και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ