ΣΠΟΡ

Στην αντεπίθεση η FIFA: Η απάντηση για το σκάνδαλο με Παρί και Σίτι

Στην αντεπίθεση η FIFA: Η απάντηση για το σκάνδαλο με Παρί και Σίτι
REUTERS / ARND WIEGMANN

Στη αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Der Spiegel και των «Football Leaks», πως συνεργάστηκε με Παρί ΣΖ και Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι να γλιτώνουν από τις τιμωρίες για παραβάσεις του οικονομικού «Fair Play».

«Είναι πάντοτε πρόκριση το να αλλάζεις πράγματα, να προχωράς και να ενώνεις τον κόσμο ώστε να τα κάνεις καλύτερα. Και εφαρμόζοντας με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις στη FIFA, ήμουν πάντοτε σίγουρος ότι θα συναντούσε μεγάλη αντιπαλότητα, ειδικά από αυτούς που δεν μπορούν πια να βγάλουν ντροπιαστικά κέρδος από το σύστημα στο οποίο ανήκαν», αναφέρει ο Ινφαντίνο.

«Αλλά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκλέχτηκα και για εμένα υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχω επικεντρωθεί, να βελτιώσω και να αναπτύξω το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα. Τώρα είμαι πιο αφοσιωμένος και αποφασισμένος από ποτέ για να εκπληρώσω το στόχο μου».

Χθες αναφέρθηκε ότι ο ο Ινφαντίνο είχε ακόμα και μυστικές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο συλλόγων, προκειμένου να αποφύγουν τιμωρίες και αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα «Football Leaks», η Παρί ΣΖ έλαβε με δόλιο τρόπο από την κυβέρνηση του Κατάρ χρηματικό ποσό που έφτασε το 1,8 δισ ευρώ, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει τον αποκλεισμό της από το Champions League, αφού πρόκειται για υπερτιμημένο πακέτο χορηγιών. Από την πλευρά της η Σίτι είχε έσοδα 2,7 δισ. με παρόμοιες τακτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ