ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το πρώτο… αίμα για «αιώνιους» (pics)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το πρώτο… αίμα για «αιώνιους» (pics)
Μεγάλο ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η ώρα για το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου έφτασε. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Κυριακής (11/11, 19:30 Novasports 1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Αναμφίβολα η αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τους «πράσινους» αποτελεί το μεγαλύτερο… ραντεβού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκονται οι δύο ομάδες, καθώς σ’ αυτά τα ματς, το βαθμολογικό όφελος δεν είναι το μόνο που μετράει, μια και υπάρχει και το πρεστίζ. Η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό για τους δύο «μονομάχους» προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του φετινού… μαραθωνίου.

Οι Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς αναζητούν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι, μια και μετρούν μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το «συγκρότημα» του Λιμανιού θέλει το «τρίποντο», ενώπιον των οπαδών του, ούτως ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου, αλλά και να πάει με ηρεμία στην διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το «τριφύλλι» του Γιώργου Δώνη. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0) και θέλουν την πρώτη τους επιτυχία σε ντέρμπι, μια και αυτοί μετρούν μία ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά στην Θεσσαλονίκη.

«Πονοκέφαλοι» για Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει τα πλάνα του για το πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι, χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Γκερέρο, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Νάτχο και Ναουέλ, που αποχώρησαν με προβλήματα από την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/11) με την Ντουντελάνζ για το Europa League. Αντίθετα, εκτός έμειναν για λόγους τακτικής οι Τσιμίκας, Μεριά και Φετφατζίδης.

OlympiacosApostoli

Πηγή: Instagram / Olympiacos FC

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιλιέρμε, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε, Χασάν, Μάνος.

Αγωνία για Γιόχανσον

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης προβληματίζεται για την συμμετοχή του Σουηδού αμυντικού, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή, αλλά είναι αμφίβολος. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Άλτμαν, που είναι τραυματίας, αλλά και ο Βέργος. Στις επιλογές του Έλληνα τεχνικού είναι ο Μαυρομμάτης.

PAOApostoli

Πηγή: Instagram / Panathinaikos FC

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

«Σφυρίχτρα» από Ελβετία

Όπως συμβαίνει σ’ όλα τα φετινά ντέρμπι της Super League, η ΚΕΔ έδωσε το… χρίσμα στον Αντριέν Γιάκοτετ από την Ελβετία. Ο 35χρονος ρέφερι θα έχει στο… πλευρό του τους Γιαν Κοεμπέλ και Βιτάλ Γιόμπιν, αμφότεροι Ελβετοί, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μανώλης Σκουλάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ