ΣΠΟΡ

Ελλάδα - Φινλανδία: Τελευταία ευκαιρία με άλλο αέρα (pics&vids)

Ελλάδα - Φινλανδία: Τελευταία ευκαιρία με άλλο αέρα (pics&vids)
Νέο ξεκίνημα για την εθνική με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο της… χαρτί για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C του UEFA Nations League δίνει το βράδυ της Πέμπτης (15/11) στις 21:45 (Open, Cosmote Sport 2) η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Φινλανδία, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Ο Έλληνας τεχνικός είναι ο «εκλεκτός» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην μετά Σκίμπε… εποχή και το βράδυ της Πέμπτης (15/11) θα κάτσει για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος». Ο έμπειρος προπονητής καλείται να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα, όχι τόσο για τα ματς του UEFA Nations League, αλλά για τα προκριματικά του επόμενου Euro, τα οποία θα αρχίσουν τη νέα χρονιά. Όμως, από την στιγμή που η «γαλανόλευκη» έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, θέλει να τις διεκδικήσει μέχρι τέλους.



Έτσι, το ματς κόντρα στους Φινλανδούς αποτελεί «τελικό» για την εθνική ομάδα, η οποία θέλει να κάνει μία νέα αρχή. Η «γαλανόλευκη» χρειάζεται μόνο τη νίκη, με τουλάχιστον δύο τέρματα διαφορά από την αντίπαλό της, ούτως ώστε να μειώσει την απόσταση στους 3 βαθμούς και να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν θα κατακτήσει την πρωτιά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Φινλανδία να γνωρίσει δύο ήττες, αρχικά με την «επίσημη αγαπημένη» και εν συνεχεία από την Ουγγαρία, το βράδυ της Κυριακής (18/11) στην Βουδαπέστη, με την προϋπόθεση να πάρει η ίδια τη νίκη κόντρα στην Εσθονία, την ίδια μέρα, στο ΟΑΚΑ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει στο πλευρό του τον Άγγελο Μπασινά ως άμεσο συνεργάτη του, ωστόσο, ακόμα δεν έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα επιλέξει στο αρχικό σχήμα. Τουλάχιστον, αυτό έδειξε στην τελευταία προπόνηση της «γαλανόλευκης», όπου δοκίμασε δύο ενδεκάδες, με δύο διαφορετικά σχήματα, θέλοντας να φτάσει στα καλύτερα συμπεράσματα.



Στην διάθεση του έμπειρου κόουτς είναι οι: Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τοροσίδης, Κούτρης, Γιαννούλης, Σάμαρης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας, Μπακασέτας, Φορτούνης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μασούρας, Μήτρογλου, Κουλούρης, Καρέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ