ΣΠΟΡ

H επιτομή του fair play: Κύπριος ιστιοπλόος πρόσφερε το σκάφος του σε Τούρκο που διεκδικεί μετάλλιο

H επιτομή του fair play: Κύπριος ιστιοπλόος πρόσφερε το σκάφος του σε Τούρκο που διεκδικεί μετάλλιο
Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Ήθος και αξιοπρέπεια δίδαξε ο Κύπριος ιστιοπλόος Παναγιώτης Ιορδάνου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του διεθνούς αγώνα «2018 WINTER SERIES», της κατηγορίας ΦΙΝΝ, έσπευσε να βοηθήσει Τούρκο αθλητή, κίνηση που ίσως οδηγήσει στη βράβευσή του με το διεθνές βραβείο Fair Play.

Κατά την διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Α. Καϊνάρ και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου του πρόσφερε το σκάφος του επειδή ο Καϊνάρ διεκδικεί μετάλλιο! Με το κυπριακό σκάφος, λοιπόν, έτρεξε στην 6η κούρσα ο Τούρκος ιστιοπλόος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την μεγάλη κίνηση του Ιορδάνου. Μια σπάνια ενέργεια που επιβραβεύτηκε από το σύνολο των αθλητών και των προπονητών τους.

Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία θα τιμήσει τον Κύπριο αθλητή στην τελετή λήξης των αγώνων την Δευτέρα το βράδυ και θα εισηγηθεί στην παγκόσμια επιτροπή Fair Play την ειδική βράβευση του Ιορδάνου. Να σημειωθεί ότι με αυτό το βραβείο έχει τιμηθεί παλιότερα ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Επίσης η ΕΙΟ θα ενημερώσει εγγράφως τις ομοσπονδίες της Κύπρου και της Τουρκίας.



Μετά το αγωνιστικό σκέλος της Κυριακής, οπότε και έγινε μόλις μία ιστιοδρομία και μετά από 7 κούρσες στην γενική βαθμολογία των 16 ιστιοπλόων από 12 χώρες προηγείται ο Τούρκος Α. Καϊνάρ με 19 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Νορβηγός Α.Πέντερσεν με 22 βαθμούς, όσους έχει και ο τρίτος Κροάτης Γ. Ολουτζιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ