ΣΠΟΡ

Έρευνα από UEFA για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ - Κίνδυνος τιμωρίας για την Εθνική

Έρευνα από UEFA για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ - Κίνδυνος τιμωρίας για την Εθνική
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Με πρόστιμο αλλά και αποκλεισμό έδρας κινδυνεύει πλέον η Εθνική ομάδα έπειτα από τα περισταστικά που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στον αγώνα κόντρα στην Εσθονία.

Η UEFA ανακοίνωσε πως ο αρμόδιος για θέματα Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ξεκίνησε έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα που εμφανίστηκαν στις εξέδρες.

H ανακοίνωση της UEFA

Ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA ορίστηκε να κάνει έρευνα για να δει τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Την Τρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου «μαύρος ήλιος», στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διακριβωθεί αν και από ποιους έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας.

Η παρέμβαση Βασιλειάδη

Για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ υπέβαλλε σχετική αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο φάκελο που απέστειλε ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα», περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες στο γήπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ