ΣΠΟΡ

NBA: Τρομερός και «διπλός» Αντετοκούνμπο διέλυσε τους Μπουλς (pics & vids)

NBA: Τρομερός και «διπλός» Αντετοκούνμπο διέλυσε τους Μπουλς (pics & vids)
Εξαιρετική εμφάνιση από τον "Greek Freak" κόντρα στους "Ταύρους" REUTERS / JEFF HANISCH

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, για τη φετινή σεζόν, πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην δραματική νίκη των Μπακς 116-113 επί των Μπουλς στο Μιλγουόκι.

Οι «Ταύροι» μπήκαν δυνατά στο παρκέ και εκμεταλλεύτηκαν το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, σ’ ένα ακόμα παιχνίδι στο NBA, με αποτέλεσμα να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα στο σκοράρισμα και να ελέγχουν το ματς. Όλα αυτά στο πρώτο δωδεκάλεπτο, μια και στην δεύτερη περίοδο τα «Ελάφια» αποφάσισαν να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και έφτασαν στην ανατροπή 63-62 για το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη από τέσσερις πόντους. Έτσι, τα πάντα κρίθηκαν στο φινάλε, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν για μία ακόμα φορά καθοριστικός για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν τη νίκη (116-113) χάρις σε τρίποντο του Μίντλετον, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ ο Χόλιντεϊ αστόχησε στην εκπνοή του αγώνα, στερώντας την ευκαιρία από τους Μπουλς να διεκδικήσουν τη νίκη στην παράταση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο «Greek Freak», ο οποίος σταμάτησε στους 36 πόντους, ρεκόρ για τη φετινή χρονιά, έχοντας παράλληλα και 11 ριμπάουντ για το double double. Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής σούπερ σταρ είχε 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο οποίος πρόσθεσε 24 πόντους με 6/6 τρίποντα.

Μαγικά από Ντόντσιτς

Αποφασισμένοι να «παλέψουν» για μία θέση στα play offs του NBA εμφανίζονται οι Μάβερικς. Το «συγκρότημα» από το Ντάλας πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, καθώς επιβλήθηκε 128-108 των Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, όσους είχε και ο Χάρις, βοηθώντας σημαντικά τους Μάβερικς να πάρουν ένα σημαντικό «διπλό».

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν για μία ακόμα φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Χάρντεν τελείωσε τον αγώνα με triple double, έχοντας 25 πόντους, 17 ασίστ και 11 ριμπάουντ, αλλά έδειχνε να παλεύει μόνος του στην αναμέτρηση. Αυτή ήταν η 11η ήττα των Ρόκετς στη φετινή σεζόν, σε 20 αναμετρήσεις, ενώ οι «Μαβς» έφτασαν το ρεκόρ τους στο 10-9.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

Φιλαδέλφεια 76ερς – Νιου Γιορκ Νικς 117-91
Σάρλοτ Χόρνετς – Ατλάντα Χοκς 108-94
Μπρούκλιν Νετς – Γιούτα Τζαζ 91-101
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Κλίβελαντ Καβαλίερς 100-83
Νιου Όρλεαν Πέλικανς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 125-104
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Σαν Αντόνιο Σπερς 128-89
Μιλγουόκι Μπακς – Σικάγο Μπουλς 116-113
Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μαβερικς 108-128
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Ορλάντο Μάτζικ 115-112
Λος Άντζελες Κλίπερς – Φίνιξ Σανς 115-99

ΔΗΜΟΦΙΛΗ