ΣΠΟΡ

Η Τσέλσι έδιωξε τον Μουρίνιο μετά και την ήττα από την Λέστερ

Η Τσέλσι έδιωξε τον Μουρίνιο μετά και την ήττα από την Λέστερ
Reuters / Alex Morton

Παρελθόν από την πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι αποτελεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, 7 μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου. Οι «μπλε» αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο με τον Πορτογάλο τεχνικό μετά και την ήττα από την Λέστερ, που έφερε την ομάδα στην 16η θέση

Με 9 ήττες σε 16 παιχνίδια μέχρι τώρα και συγκομιδή 15 βαθμών (1 μόλις πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού) το ΔΣ της Τσέλσι αποφάσισε να απολύσει τον Special ONE. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε δώσει ουσιαστικά μια 2η ευκαιρία στον Μουρίνιο να διορθώσει την κατάσταση και παρά την πρόκριση στους «16» του Champions League, η τραγική πορεία στην Premier League (το χειρότερο ξεκίνημα που είχε ποτέ πρωταθλήτρια στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου) ήταν καθοριστική. Στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για από κοινού απόφαση.

(Κάνοντας κλικ πάνω στο tweet μπορείτε να δείτε live τις αντιδράσεις των οπαδών στο twitter)

Η επόμενη μέρα

Ήδη ακούστηκαν και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών του και ανάμεσα τους αυτά του Γκουαρντιόλα, του Σιμεόνε, του Χίντινγκ, του Ρότζερς και του Ράμος. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Ολλανδός, που έχει καθίσει στον πάγκο της Τσέλσι ξανά το 2009 (αντικαθιστώντας τον Σκολάρι) κατακτώντας το Κύπελλο, θα είναι και πάλι ο υπηρεσιακός προπονητής από το πρωί της Παρασκευής. Παρότι από την Δευτέρα το βράδυ και την ήττα από την Λέστερ, αναζήτησαν μόνιμη λύση, κανείς από τους "ελεύθερους" προπονητές δεν ταίριαζε στις απαιτήσεις του συλλόγου. Έτσι κατέληξαν στον Ολλανδό και πάλι. Μάλιστα μαζί του μίλησαν τόσο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όσο και αθλητικός διευθυντής Μάικλ Εμενάλο και το πρωί της Παρασκευής θα δώσει το παρόν στην προπόνηση.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η αυριανή συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Σάντερλαντ. Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση, η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές μέσα από την Τσέλσι αναφέρει, ότι επήλθε συμβιβασμός. Ο Μουρίνιο δεν θα διεκδικήσει ποσό κοντά στα 40 εκατ. € (όλο το συμβόλαιο του), αλλά θα πληρώνεται κάθε μήνα, μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και θα λάβει και ένα ποσό φιξ αποζημίωσης.

Έπεσε το Διαδίκτυο!

Η είδηση της απομάκρυνσης του Μουρίνιο από την Τσέλσι ήταν για ώρες το δημοφιλέστερο θέμα του Διαδικτύου. Μόλις 20 λεπτά από την ανακοίνωση του "διαζυγίου", υπήρχαν 113.000 "τιτιβίσματα" στο Twitter. Το 2ωρο 17.00-19.00 (17.11 βγήκε η επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι) τα "τιτιβίσματα" ξεπέρασαν τις 339.000. Και μετά τις 20.00 υπήρχαν 641.537 ποσταρίσματα για το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ