ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΑΕΚ 111-79: Η καλύτερη εμφάνιση των «πρασίνων»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΑΕΚ 111-79: Η καλύτερη εμφάνιση των «πρασίνων»
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και ισοπέδωσε (111-79) την ΑΕΚ, διατηρώντας το αήττητο στη Basket League.

Ανεξάρτητα τον αντίπαλο και τη σημασία του αγώνα οι «πράσινοι» ήταν επιτέλους αυτοί που έπρεπε στο παρκέ και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε έτσι το «9 στα 9» στη Basket League, όπου παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα μετά το τέλος της 10ης αγωνιστικής (σ.σ. χρωστάει το ματς με τον Κολοσσό).

Παράλληλα έβαλε τέλος και στο νικηφόρο σερί που έτρεχε η ΑΕΚ, η οποία είχε 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι παίκτες του Βόβορα ξεχείλιζαν από ενέργεια και με τον Στεφάν Λάσμε να θυμίζει κάτι από τον... παλιό Λάσμε που αγάπησε η «πράσινη» εξέδρα και τους Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Τόμας αλλά και όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν η διαφορά πήγε πάνω από το +30! Επίσης, ο Νικ Καλάθης δεν χρειάστηκε να κάνει... υπερωρίες στο σκοράρισμα και «σβηστός» τελείωσε το ματς με 11 ασίστ, βγάζοντας ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις που κατέληξαν σε καρφώματα.

Γενικά, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν το καλύτερο δώρο για τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε μια όμορφη βραδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Επίσης, ήταν και μια εξαιρετική... ένεση αυτοπεποίθησης εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο παρκέ έχοντας μεγάλα κέφια και μέσω της άμυνας του «έπνιξε» την ΑΕΚ και παράλληλα βρήκε πόντους στο τρανζίσιον. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα πραγματοποίησαν εμφάνιση για... όσκαρ στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκαν με 36-16! Συγκεκριμένα, μέτρησαν 12/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/11 βολές, 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ και μόλις ένα λάθος! Επίσης, πέτυχαν 24 πόντους μέσα στη ρακέτα της «Ένωσης», την οποία ανάγκασαν να έχει 5/13 σουτ!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να εντυπωσιάζουν κι έφτασαν τη διαφορά στο +24 (44-19), μέχρι οι «κιτρινόμαυροι» να προσπαθήσουν να βγάλουν μια αντίδραση. Βέβαια, μολονότι βελτίωσαν την άμυνα τους κι εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο τον Χάντερ μείωσαν μόνο ως το +19 (44-25). Βλέπετε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχιζε να συνδυάζει ουσία και θέμα, την ώρα που από τα μισά της δεύτερης περιόδου ο Βόβορας είχε ήδη χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες του.

Το «τριφύλλι» είχε 20/26 δίποντα στο πρώτο μέρος και συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στο δεύτερο, φτάνοντας τη διαφορά στο +30 (73-43 στο 24'). Οι παίκτες του συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με τρίποντο του Λεκαβίτσιους ξεπέρασαν τους 100 πόντους, σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ενώ η διαφορά έφτασε ως το +35 (109-74), λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Μοναδικό «μελανό» σημείο ήταν ο τραυματισμός του Βινς Χάντερ της ΑΕΚ, ο οποίος ουσιαστικά αποχώρησε... σηκωτός καθώς φάνηκε να πονάει πολύ στη μέση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, όπως όφειλε και συνηθίζει, το χειροκρότησε την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια.

Τα δεκάλεπτα: 36-16, 57-37, 87-60, 111-79.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Παναγιώτου, Ανδρικόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Λοτζέσκι 8 (2), Καλάθης 3 (1), Λάσμε 16 (1), Μήτογλου 14 (1), Αντετοκούνμπο 14, Παπαγιάννης 6, Γκιστ 8, Παππάς 7, Καλαϊτζάκης 2, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους 14 (1), Τόμας 12 (1).

ΑΕΚ (Λούκα Μπάνκι): Λαρεντζάκης 3 (1), Ματσιούλις 11, Χάντερ 12, Σαντ-Ρος 4, Ρατάν-Μέις 12 (3), Μωραΐτης, Σάκοτα 9 (2), Γιαννόπουλος 7 (1), Τσαλμπούρης 4, Ρογκαβόπουλος 6 (2), Γκρίφιν 3 (1), Ρόμπερσον 8.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ