ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-65: «Ποδαρικό» με το δεξί και «γροθιά» στο στομάχι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-65: «Ποδαρικό» με το δεξί και «γροθιά» στο στομάχι
EUROKINISSI

Κακή εμφάνιση με αποτέλεσμα την ήττα 79-65 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Ένας κακός Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, άφησε τον Ολυμπιακό και τον Μιλουτίνοφ να κάνουν… ό,τι ήθελαν και... ποδαρικό με το δεξί τη νέα χρονιά, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Το τελικό 79-65 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα στο ΣΕΦ, με τους «πράσινους» να κερδίζουν μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο και τους γηπεδούχους με τρομερή ευστοχία να φτάνουν ακόμα και στο +21 σε σημεία της αναμέτρησης.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως με την ήττα αυτή γίνεται δύσκολο το έργο του για πρόκριση στην οκτάδα, την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε ξανά στις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν την ενέργεια των δυο πρώτων αγώνων του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το… πάρτι που έστησε ο Σέρβος σέντερ στη ρακέτα τους και μοιραία, από τη στιγμή που ήταν τρομακτικά άστοχοι για 35 λεπτά, δεν είχαν τύχη στο ματς. Ο Νικ Καλάθης ήταν εκτός κλίματος αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, εμφανίστηκε ουσιαστικά στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Πιτίνο αναζητούσε τις λύσεις για να διορθώσει τις πολλές ανορθογραφίες.

Αυτό δεν ήταν εφικτό, από τη στιγμή που και ο Παππάς ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την ασθένεια και ο Λάνγκφορντ εκτός μάχης λόγω θλάσης στον πάγκο. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τους τρόπους για να βρουν εύκολα καλάθια και παρότι «κατέβασαν» τον Ολυμπιακό χαμηλά στο σκοράρισμα, δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που έκαναν τις δυο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός με το 7-9 έχει μπροστά του… βουνό να ανέβει στη συνέχεια της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να έχει ρεκόρ 10-6. Οι «πράσινοι» πλέον επικεντρώνονται στη συνέχεια που είναι αρκετά δύσκολη, με τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ να είναι κάτι παραπάνω από τελικός. Παράλληλα, ο ημιτελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό στις 13 Φεβρουαρίου, αποκτά πολύ μεγάλη σημασία καθώς αναμφίβολα η ήττα και η εμφάνιση έχει «πληγώσει» τον εγωισμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που θα πρέπει να απαντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ