ΣΠΟΡ

«Θύελλα» για τη χρυσή μπριζόλα του Salt Bae: Πρόστιμο της Μπάγερν στον Ριμπερί

«Θύελλα» για τη χρυσή μπριζόλα του Salt Bae: Πρόστιμο της Μπάγερν στον Ριμπερί
EPA/PETER POWELL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μπάγερν Μονάχου επέβαλε πρόστιμο στον Γάλλο ποδοσφαιριστή της Φρανκ Ριμπερί, λόγω των αναρτήσεων του στα social media, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων.

Ακόμη και Γερμανοί πολιτικοί αναφέρθηκαν στο ταξίδι του Ριμπερί στο Ντουμπάι και την επίσκεψή του στη γνωστή αλυσίδα εστιατορίων που διατηρεί ο… Salt Bae.

Ο ποδοσφαιριστής ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο ετοιμάζεται να γευτεί μία μπριζόλα καλυμμένη από φύλλα χρυσού.

Τα σχόλια ήταν πολλά και τα περισσότερα δυσμενή, με τους φίλους της Μπάγερν να τον κατηγορούν για επίδειξη πλούτου.

Ο Γάλλος, που έχει γνωρίσει και άλλες τέτοιες επιθέσεις στο παρελθόν, απάντησε με μία δριμεία κριτική κατά όσων του επιτίθενται, πράγμα σπάνιο για επαγγελματία αθλητή.

Ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποίησε χυδαίους χαρακτηρισμούς και έκανε λόγο για «ψευτοδημοσιογράφους, οι οποίοι είναι πάντα αρνητικοί».

«Η επιτυχία μου οφείλεται στο Θεό, σε μένα, τους αγαπημένους μου και σε όλους όσοι με πιστεύουν. Όσο για τους άλλους, δεν είστε τίποτα παραπάνω από πετρούλες στις κάλτσες μου».

«Το τι τρώει ο Ριμπερί είναι δική του απόφαση, αλλά τα σχόλιά του δεν είναι αποδεκτά», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν, σχολιάζοντας την απάντηση του Γάλλου. Παράλληλα, τόνισε πως ο Ριμπερί είναι διάσημος και αυτό τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμη και μέλη του Κοινοβουλίου τοποθετήθηκαν σχετικά με το ζήτημα του Ριμπερί, απαιτώντας αυστηρότερη στάση από την ομάδα του.

Ο παίκτης έλαβε ένα πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο, όπως είπε, δεν πλήρωσε για να φάει το εκλεκτό έδεσμα, απλώς συμμετείχε σε μία διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του εστιατορίου.

«Μίλησα πολύ ώρα με τον Φρανκ χθες και του είπα πως θα του επιβληθεί ένα βαρύ πρόστιμο. Έχει αποδεχθεί την τιμωρία του», σημείωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, τονίζοντας πως τα λόγια που χρησιμοποιήσε δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από κανέναν αθλητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ