ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: «Κακή» ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Κάουνας

Ευρωλίγκα: «Κακή» ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Κάουνας
Δεν τα κατάφερε στη Λιθουανία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε ακόμα μια ήττα μακριά από το ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα αφού η Ζαλγκίρις κατάφερε να επικρατήσει 82-69 στον αγώνα στο Κάουνας.

Έναν ακόμα «τελικό» είχε να δώσει στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, έτσι ώστε να διατηρήσει αυξημένες ελπίδες πρόκρισης στα play off της Euroleague. Οι «πράσινοι» είχαν πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στο δεύτερο κατέρρευσαν και γνώρισαν πικρή ήττα 82-69 από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο άφησε στα… αποδυτήρια της Zalgirio Arena το πολύ καλό πρόσωπο των δυο πρώτων δεκαλέπτων. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τρία δεκάλεπτα ήταν «μέσα» στο παιχνίδι, βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με +10, ενώ στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ήταν στο -1 (52-51) όμως δεν είχε συνέχεια στην καλή εικόνα του. Σε αυτό βοήθησε και η ανοχή των διαιτητών στην άμυνα της Ζαλγκίρις, με τον Παναθηναϊκό να εκτελεί την πρώτη του βολή 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Σον Κιλπάτρικ, που έκανε ντεμπούτο στην Euroleague με τους «πράσινους», είχε 11 πόντους όμως δεν ήταν αρκετοί όπως και οι 11 του Νικ Καλάθη. Από πλευράς Ζαλγκίρις ήταν κομβικός ο Άαρον Γουάιτ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Πλέον, μετά από 19 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός είναι στο 8-11 και το έργο του για είσοδο στα play off της διοργάνωσης έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ