ΣΠΟΡ

Ήφαιστος - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-84: Πέρασε από τη Λήμνο και σκέφτεται Μακάμπι

Ήφαιστος - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-84: Πέρασε από τη Λήμνο και σκέφτεται Μακάμπι
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διατήρησε το αήττητό του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 84-62 του Ήφαιστου στη Λήμνο και πλέον ετοιμάζεται για το δύσκολο ματς στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι. 

Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, επιστρέφουν στην Αθήνα και συγκεντρώνονται στον δύσκολο και ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα τους με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο Τελ Αβίβ, προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (24/1), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει έναν αγώνα λιγότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή της εξ αναβολής αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό στη Ρόδο, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου (15:00). Αυτή ήταν η 7η ήττα στο σύνολο της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Ο Ήφαιστος είχε μία σημαντική απουσία, αυτή του Τάιλερ Μπρέιζελτον που τραυματίστηκε σοβαρά και αναζητείται ο αντικαταστάτης του, ενώ για τον Παναθηναϊκό που είχε κορυφαίους τους Γκιστ, Τόμας και Καλάθη δεν ήταν στην αποστολή οι Κιθ Λάνγκφορντ, Στεφάν Λάσμε και Ματ Λοτζέσκι.

Στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, ο Ήφαιστος Λήμνου έκανε τα αποκαλυπτήρια του λαβάρου μαζί με τη φωτογραφία του, καθώς και τη φανέλα του στην Εθνική ομάδα, που θα κοσμούν για πάντα το γήπεδο, το οποίο φέρει το όνομά του. Στις 4 Ιανουαρίου 2019 συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τον θάνατό του σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Σπύρος Μπούμπουρας, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Στράτο Δούκα, πατέρα της συζύγου του Νίκου Σαμαρά, Έλενας Δούκα Σαμαρά. Η ομάδα της Λήμνου βράβευσε και τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη.

Με πολυφωνία στην επίθεση, τους Γκιστ, Παπαγιάννη να κάνουν «θραύση» στη ρακέτα και τους Κιλπάτρικ, Καλάθη να ευστοχούν σε τρίποντα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-20. Με 2/2 βολές ο Δημήτρης Σταμάτης μείωσε σε 10-20, το οποίο ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» τους «πράσινους» με μακρινά σουτ, αλλά ήταν άστοχοι, όπως φαίνεται και από τα 1/14 που είχαν έξω από τα 6.75 στο α΄ μέρος. Χωρίς να... πατήσει γκάζι, ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 17-21 στη 2η περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με +14 (27-41). Ο Γκιστ μετρούσε 8 πόντους, 6 ο Παπαγιάννης, ενώ από 5 είχαν οι Τόμας, Κιλπάτρικ και Παππάς.

Από την ομάδα της Λήμνου, ο Σμιθ μετρούσε 9 πόντους και 6 είχε πετύχει ο Φρεϊμάνις. Οι γηπεδούχοι δεν αντέδρασαν ούτε στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «πυροβολεί» με τους Γκιστ και Τόμας για το 18-24 μέχρι το 30ο λεπτό και το +20 (45-65) με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Τυπική διαδικασία ήταν η 4η περίοδος, με τον Νίκο Παππά να δέχεται τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και εν τέλει ο Παναθηναϊκός να γίνεται η πρώτη ομάδα που «άλωσε» το κλειστό «Νίκος Σαμαράς».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-20, 27-41, 45-65, 62-84

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Γκότσερ 7 (2), Έβανς 12, Ουίγκινς 3, Σμιθ 16 (1), Φρεϊμάνις 11 (1), Μανωλόπουλος 5 (1), Μούρτος 4, Σταμάτης 2, Διαμαντάκος, Γόντικας 2, Μπακέας, Γαρέζος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Ρικ Πιτίνο): Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 15, Καλάθης 3 (1), Μήτογλου 3, Κιλπάτρικ 11 (1), Παπαγιάννης 6, Παππάς 8 (2), Καλαϊτζάκης, Βουγιούκας 3, Αντετοκούνμπο 9 (1), Λεκαβίτσιους 2, Τόμας 15

ΔΗΜΟΦΙΛΗ