ΣΠΟΡ

«Βόμβα» στη Super League: Εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ λόγω «ύποπτου» αγώνα

«Βόμβα» στη Super League: Εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ λόγω «ύποπτου» αγώνα
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ εισηγήθηκε το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, με αφορμή το ύποπτο ματς με τον Αιγινιακό το 2017.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ανέλαβε να ελέγξει σε βάθος το συγκεκριμένο ματς έπειτα από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο ανέφερε πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις για δωροδοκία».

Το ερευνητικό τμήμα της αρμόδιας επιτροπής μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι πράγματι ο ΟΦΗ τέλεσε το αδίκημα της δωροδοκίας.

Εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, αλλά και του Αιγινιακού που αγωνίζεται στην Football League. Επιπλέον εισηγήθηκε αφαίρεση -6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα πάρει μέρος ο ΟΦΗ εφόσον τιμωρηθεί καθώς και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 3.150.000 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για εισήγηση και όχι για κάποια απόφαση η οποία θα παρθεί αφού απολογηθεί ο ΟΦΗ και τηρηθεί η σχετική διαδικασία. Όπως και να έχει οι Κρητικοί κινδυνεύουν με αφανισμό για υποθέσεις που τον κυνηγούν από το παρελθόν, παρότι πλέον έχουν μπει στο δρόμο της εξυγίανσής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ