ΣΠΟΡ

Στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού

Στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού

Την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος επικράτησε με 20-0 του Ολυμπιακού μετά την απόφαση των «ερυθρολεύκων» να μην κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να προηγείται με 15 πόντους στο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στο δεύτερο 20λεπτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Ένα μόλις ημίχρονο, στην κυριολεξία, χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (17/2, 17:00) στα «Δύο Αοράκια», του Ηρακλείου Κρήτης, τον ΠΑΟΚ.

Ο νοκ άουτ ημιτελικός, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε στο... ημίχρονο, με το σκορ στο 40-25, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει η αποστολή από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εις βάρος της διαιτητικά σφυρίγματα. Βάσει κανονισμού, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός έως έξι βαθμών από το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει έτσι στην καταληκτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από απουσία ενός χρόνου, αφού η τελευταία φορά ήταν το 2017 όταν το σήκωσε απέναντι στον Άρη με 68-59. Αυτή ήταν η 3η... ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την τρέχουσα σεζόν, αφού είχε φύγει «πικραμένος» από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τόσο στην Α1 (79-70), όσο και στη Euroleague (93-80).

Ο πολυνίκης του θεσμού θα διεκδικήσει, έτσι, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον 24ο τελικό της ιστορίας του, το 19ο τρόπαιο. Τελευταία φορά μάλιστα που είχε διεκδικήσει το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς ήταν το μακρινό 1982.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ