ΣΠΟΡ

Γκραν Κανάρια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-99: Έμεινε ζωντανός με «περίπατο»

Γκραν Κανάρια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-99: Έμεινε ζωντανός με «περίπατο»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε τον καλό του εαυτό στην Κανάρια και επικράτησε 99-80 της τοπικής ομάδας για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο με αυτήν τη νίκη τους βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 11-13 και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στη 18η φετινή απώλεια.

Οι παίκτες του Πιτίνο ξεκίνησαν με το εντυπωσιακό 12/14 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν καθώς η άμυνα τους δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έμειναν άποντοι στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 32-28.

Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του κι άρχισε να πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Βελτίωσε την άμυνα του και βρήκε επιθετικές λύσεις με τους Λάνγκφορντ και Αντετοκούνμπο.

Κάπως έτσι «έτρεξε» σερί 16-0 και προηγήθηκε με 44-32 (18’) αλλά σε εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα έχασε τη συγκέντρωση της, λόγω και των αρκετών λαθών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 12 στο πρώτο μέρος, με τον Καλάθη να χρεώνεται τα μισά από αυτά!

Την ίδια ώρα, ο Ραμπασέδα ήταν ασταμάτητος, μετρώντας 17 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (2/2διπ., 4/4τρ., 1/1βολ.)! Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Γκραν Κανάρια βρήκε λύσεις μέσα στο «ζωγραφιστό» από τον Ουίλι και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 55-55 (23’), την ώρα που ο Αντετοκούνμπο έκανε νωρίς το 4ο φάουλ και καθηλώθηκε στον πάγκο…

Ενώ νέο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων «πλήγωνε» την «πράσινη» άμυνα, ο Παπαγιάννης έδινε πολλές λύσεις. Ο νεαρός σέντερ έφτασε τους 14 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα! Οι Λάνγκφορντ, Κιλπάτρικ και Βουγιούκας έβαλαν το δικό τους… λιθαράκι κι έτσι με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +15 (84-69 στο 33’).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με επιμέρους 11-3 κι έβαλε τις βάσεις για τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη, η οποία ήταν… μονόδρομος. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια και πλησίασαν μέχρι το -11 (75-86) αλλά ένα τρίποντο του Καλάθη τους… έκοψε τα φτερά και τα πόδια. Με σερί 7-0, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 83-75 «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ