ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πέρασε από το Ρέθυμνο και ετοιμάζεται για Νταρουσάφακα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πέρασε από το Ρέθυμνο και ετοιμάζεται για Νταρουσάφακα
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη κόντρα στην Γκραν Κανάρια επικράτησε με 87-75 του Ρεθύμνου.

Με... φόρα από τα Κανάρια, οι παίκτες του Πιτίνο έκαναν το 17-0 και πλέον πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για ακόμα έναν τελικό στη Euroleague στην έδρα της Νταρουσάφακα, την ερχόμενη Πέμπτη (14/3).

Όσον αφορά στον Αμερικανό τεχνικό είχε και την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δοκιμάσει πράγματα πριν από το ματς της Τουρκίας κόντρα σε έναν αντίπαλο που αποτέλεσε εξαιρετικό... crash test καθώς πάλεψε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Στα αξιοσημείωτα είναι χωρίς αμφιβολία κι η πολύ καλή εμφάνιση του Σον Κιλπάτρικ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους, πετυχαίνοντας 5/6 τρίποντα!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με έναν γρήγορο ρυθμό, με το Ρέθυμνο να εμφανίζεται ανταγωνιστικό στα πρώτα λεπτά. Οι Κρητικοί σημείωσαν από το «ζωγραφιστό» τους 10 από τους πρώτους 15 πόντους τους κι έτσι προηγήθηκαν με 15-14 (6'), αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε το ξέσπασμα του «τριφυλλιού».

Σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι μαζικές αλλαγές που έκανε ο Πιτίνο, ο οποίος έβαλε στο παρκέ τους αναπληρωματικούς του, οι οποίοι έκανε τρομερή δουλειά. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα έξι λεπτά δεν άφησε τους αντιπάλους του να... πάρουν ανάσα, κάνοντας παράλληλα σερί 19-0 (33-15 στο 12'), ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε για πρώτη φορά στο +20 (37-17).

Ο Στιβ Μπαρτ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης από πλευράς Ρεθύμνου κι αυτός που μείωσε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πλησίασαν στο -9 (34-45). Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 12 πόντους σε εκείνο το σημείο.

Οι «πράσινοι», πάντως, είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο παγίωσαν μια διαφορά που ήταν σταθερά πάνω από τους 12 πόντους. Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να παλεύουν και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση που Παναθηναϊκού στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου.

Το Ρέθυμνο «χτύπησε» στον αιφνιδιασμό αλλά κυρίως δημιούργησε προβλήματα μέσα στη ρακέτα, μειώνοντας σε 57-65 (29'). Με τον Κιλπάτρικ, όμως, να φτάνει τα 5/5 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 74-59 (33'), απλοποιώντας τα πράγματα...

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 36-50, 57-66, 75-87.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ