ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Και επίσημα στην κορυφαία δεκάδα του τένις παγκοσμίως

Στέφανος Τσιτσιπάς: Και επίσημα στην κορυφαία δεκάδα του τένις παγκοσμίως
AP Photo/Kamran Jebreili

Ο Στέφανος Τσιτσιπάςμετά τη νέα του επιτυχία στο Ντουμπάι, όπου έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης απολαμβάνει από το πρωί της Δευτέρας, τη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά και την παρουσία του, στον τελικό του τουρνουά στο Ντουμπάι, έγινε ο πρώτος συμπατριώτης μας, που μπαίνει στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς «πέταξε» από τη δέκατη θέση τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς και βρίσκεται πλέον και επίσημα ανάμεσα στους 10 κορυφαίους του αθλήματος. Στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολουθούμενος από τους Ράφα Ναδάλ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ ο Φέντερερ κέρδισε τρεις θέσεις και σκαρφάλωσε στην τέταρτη.

Τόσα θα πάρει μετά τον τελικό Τσιτσιπάς

Ο 37χρονος Ελβετός τενίστας, νο 7 σήμερα στον κόσμο, νίκησε στον τελικό του Ντουμπάι τον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή με 6-4, 6-4 και έγινε μόλις ο 2ος στην ιστορία του ανδρικού τένις, που σπάει αυτό το φράγμα, μετά τον Αμερικανό Τζίμι Κόνορς, ο οποίος έφτασε τους 109 τίτλους στην καριέρα του. Ωστόσο ο Έλληνας τενίστας έχει να χαρεί για έναν ακόμη λόγο και αυτός δεν είναι άλλος από τον οικονομικό, καθώς γεμίζει το προσωπικό του ταμείο σε κάθε «μάχη» που δίνει.

Πλέον επόμενος σταθμός του Έλληνα τενίστα είναι η συμμετοχή του στο Indian Wells. Ο Έλληνας τενίστας έχει αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 225.500 ευρώ, ενώ ο Φέντερερ κατά 459.000 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτισιπάς έγινε σήμερα ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία, που μπήκε στο «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης. Το επίσημο κανάλι της ΑΤΡ, το Tennis TV, τον υποδέχθηκε στο «κλαμπ» των κορυφαίων, με ένα βιντεάκι αφιέρωμα στις σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα επαγγελματικής καριέρας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ