ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οριστική η διακοπή του αγώνα μετά τα επεισόδια

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οριστική η διακοπή του αγώνα μετά τα επεισόδια
EUROKINISSI

Οριστική διακοπή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αποφασίστηκε μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. 

Νωρίτερα, μετά από το γκολ του Ολυμπιακού, έξω από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού έπεσαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου – λάμψης με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Εκατοντάδες φίλαθλοι εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ώστε να προστατευτούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε, στο 70ο λεπτό ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς αποφάσισε να διακόψει την αναμέτρηση.

Στη συνέχεια βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για επιθεώρηση όπου και αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.



Αυτή είναι η ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι «πράσινοι»

Ο ΚΑΠ είναι σαφής για τέτοιες περιπτώσεις επεισοδίων ενώ, το γεγονός ότι στην αναμέτρηση ήταν ξένος διαιτητής, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, μιας και τα σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες του ΟΑΚΑ θα γνωστοποιηθούν άμεσα στην FIFA.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 - 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 - 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι οδήγησαν στην διακοπή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας που έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι. Μια μικρή μειονότητα από τους 25.000 φιλάθλους δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας. Από την πλευρά της διοίκησης προέχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής αθλητικής βίας. Όμως, θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι σε αυτά τα γεγονότα και να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ