ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 72-104: Προπόνηση ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 72-104: Προπόνηση ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης
EUROKINISSI

Σε... περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το αθηναϊκό ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς συνέτριψε με 104-72 την ΑΕΚ.

Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» συνέτριψαν με... κατοστάρα την «αποδεκατισμένη», λόγω απουσιών, ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας σε 22-1 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη εντός έδρας ήττα της.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ με την ασφυκτική τους άμυνα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην «Ένωση», την οποία φιλοδώρησαν με «100άρα» για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» πέτυχε τους 62 πόντους από τους 104 πόντους του μέσα στο «ζωγραφιστό», την ώρα που η αντίπαλος του είχε 34! Επίσης, τους «κιτρινόμαυρους» πλήγωσαν τα 22 λάθη που έκαναν, με τους «πράσινους» να τα... μεταφράζουν σε 28 πόντους! Δύο στατιστικά στοιχεία που δίνουν ξεκάθαρα την κυριαρχία της ομάδας του Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, λοιπόν, έκανε το... καθήκον του και «σφράγισε» και μαθηματικά αυτό που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Να τερματίσει πρώτος στη Basket League... Πέρα από αυτό, βέβαια, απέδειξε σε ακόμη ένα ματς του πρωταθλήματος ότι... φορμάρεται την καλύτερη περίοδο, καθώς πλησιάζει η σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Πιτίνο έχουν ένα ακόμη ματς, αυτό με τον Προμηθέα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, πριν τις μάχες με τους Μαδριλένους.

Από την άλλη, η ΑΕΚ πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τα πολλά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπάνκι είχε δέκα διαθέσιμους παίκτες, ανάμεσα τους τους Ρογκαβόπουλο και Μωραϊτη, ο οποίος ξεκίνησε βασικός.

Με τον Χάντερ να ξεκινάει «ζεστός», η ΑΕΚ είχε 4/5 σουτ στα πρώτα λεπτά, όπου είχαν το προβάδισμα. Σταδιακά οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το ματς κι η είσοδος του Βουγιούκα άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε 6 πόντους στο 10-0 που «έτρεξε» ο Παναθηναϊκός για να μετατρέψει το 11-8 σε 11-18 (7'). Γενικότερα, είχε 10 με 3/3 δίποντα και 4/4 βολές στα πρώτα 20 λεπτά.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 15/18 δίποντα κι από ένα σημείο κι έπειτα κυριάρχησαν στο «ζωγραφιστό» με τα μεγάλα κορμιά να υπερτερούν! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 30 από τους πρώτους 39 πόντους τους προήλθαν μέσα από τη ρακέτα, ενώ έκλεισαν το πρώτο μέρος με 20/25 δίποντα! Οι παίκτες του Πιτίνο ξεκίνησαν με 0/7 τρίποντα, αλλά είχαν 2/3 στο τελευταίο τετράλεπτο, με αποτέλεσμα να πάνε στην ανάπαυλα, έχοντας τη μεγαλύτερη διαφορά (+18, 55-37).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τη διαφορά πάνω από το +20, καθώς βρήκε με ευκολία ρήγματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 65-43 (22'), με τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα να κάνουν ο,τι θέλουν μέσα στη ρακέτα. Σε εκείνο το σημείο είχαν μαζί 23 πόντους, με 9/13 δίποντα!

Όπως ήταν αναμενόμενο σταδιακά η ΑΕΚ («κατέβηκε» με δεκάδα λόγω των τραυματισμών) άρχισε να βγάζει κούραση, η οποία έφερε και μια έλλειψη ψυχολογίας. Αυτό επέτρεψε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να παγιώσει μια διαφορά στους 20 πόντους, ελέγχοντας πλήρως το ματς με την «κλειστή» του άμυνα.

Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς μέσα στο «ζωγραφιστό», την ώρα που οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα λάθη. Αυτό έστειλε τη διαφορά ως το +36 (99-63 στο 37') και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πετύχει «100άρα» κόντρα στην ΑΕΚ, όπως είχε πράξει και στο ματς του πρώτου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 37-55, 54-80, 72-104.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ