ΣΠΟΡ

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Άγιαξ και Γιουβέντους έμειναν στο 1-1 και θα τα... πουν ξανά στη ρεβάνς του Τορίνο για τα προημιτελικά του Champions League - Προβάδισμα για Μπαρτσελόνα μετά το 1-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»». 

Στην 50ή συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Λουίς Σουάρες είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη της «Μπαρτσα», καθώς από δική του κεφαλιά κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα βρήκε στο πόδι του Σο, στερώντας από τον Ουρουγουανό στράικερ τη χαρά του να χριστεί σκόρερ (μέτρησε αυτογκόλ). Ο Σουάρες, πάντως, έγινε ο 5ος παίκτης από την Ουρουγουάη με 50+ συμμετοχές στο Champions League, μετά τους Ντιέγκο Γοδίν και Έντινσον Καβάνι (59), Μάχι Περέιρα και Πάολο Μοντέρο (57).



Η Γιουνάιτεντ είναι αναγκασμένη να ψάξει ένα ακόμη θαύμα, μετά από αυτό που πέτυχε επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Παρέμεινε έτσι με μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς στη διοργάνωση μέσα στο «σπίτι» της και θα πάει με την «πλάτη στον τοίχο» την επόμενη εβδομάδα στο Νόου Καμπ.

Το «φτωχό» σε φάσεις και σε γενικές γραμμές κακό πρώτο 45λεπτο στο «Ολντ Τράφορντ» βρήκε την Μπαρτσελόνα να μπαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, παρότι έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, που ευτυχώς γι΄ αυτή δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι», χωρίς καν να πλησιάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα από τους «μπέμπηδες», που είχαν αρκετά προβλήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Σε μία από τις λίγες επισκέψεις της στα καρέ του Ντε Χέα, η «Μπάρτσα» κατάφερε να προηγηθεί στο 13΄, με την κεφαλιά του Σουάρες και την παρέμβαση του Σο (το γκολ χρεώθηκε στον αμυντικό της Γιουνάιτεντ). Γκολ που αρχικά δεν μέτρησε με την υπόδειξη του βοηθού, αλλά με τη συνδρομή του VAR ο Ρόκι έστειλε τις ομάδες στη σέντρα, καθώς ο Σουάρες από τη σέντρα του Μέσι (δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 31 σερί ματς και 31 γκολ στο Champions League, ενώ επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει σε 12ο προημιτελικό) καλυπτόταν και η νέα τεχνολογία εξέθεσε το βοηθό του Ιταλού ρέφερι.

Στη συνέχεια προσπάθησαν κάπως να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά και, μάλιστα, λίγο έλλειψε να δεχτούν και δεύτερο τέρμα στο 36΄, αλλά ο Ντε Χέα έκανε μεγάλη απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Κουτίνιο.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά στο δεύτερο μέρος. Η Γιουνάιτεντ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, ενώ η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει περισσότερο. Θα μπορούσαν πάντως οι Καταλανοί στο 58΄ να «κλειδώσουν» την πρόκριση, αλλά ο Σουάρες αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Πογκμπά, Λουκάκου (68΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (85΄ Περέιρα), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Νταλότ (74΄ Λίνγκαρντ), Σο, ΜακΤόμινεϊ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (90΄+3 Αλενιά), Κουτίνιο (65΄ Βιδάλ), Αρτούρ (66΄ Σέρτζι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα

Θα τα πουν στο Τορίνο

Η... πελατειακή σχέση, Ρονάλντο-Άγιαξ, συνεχίζεται. Απέναντι στον «Αίαντα» ο Πορτογάλος σταρ σκοράρει ακατάπαυστα και με το τέρμα που πέτυχε στο 45΄ του αποψινού πρώτου προημιτελικού του Champions League στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, μπορεί να μην οδήγησε την Γιουβέντους στη νίκη, αλλά ακόμα και με το τελικό 1-1, την έβαλε σε «θέση οδηγού» ενόψει της ρεβάνς της 16ης Απριλίου στο Τορίνο για την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Το γκολ Νο 8 του CR7, στα πέντε τελευταία ματς του Champions League με τον Άγιαξ (τον Οκτώβριο του 2012 στην τελευταία επίσκεψή του στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είχε σημειώσει χατ τρικ), καθιστά τους βέβαιους πρωταθλητές Ιταλίας ως το φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα, αν και το συγκρότημα του Τεν Χαγκ είναι σαφές πως δεν θα παραδοθεί εύκολα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι συνέβη στην φάση των «16» κι ενώ προερχόταν από εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Έκανε «πάρτι» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (4-1) και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «οκτώ»...



Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν (6, 18΄ Ζίγιες, 25΄ Φαν ντε Μπέεκ), ωστόσο, η «Γιούβε» αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική με την κεφαλιά-ψαράκι του Ρονάλντο μετά από σέντρα του Κανσέλο. Οι «μπιανκονέρι» είχαν απειλήσει στο 37΄, με τον Μπερναρντέσκι να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μετά από ασίστ του Ρονάλντο.

Δεν πέρασαν τριάντα δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους και ο Βραζιλιάνος winger, Νταβίντ Νέρες, ισοφάρισε για τον Άγιαξ. Για τον 22χρονο Βραζιλιάνο διεθνή ήταν το 12ο γκολ σε 44 αγώνες που έχει δώσει την τρέχουσα περίοδο με την φανέλα του Άγιαξ. Η ομάδα του Τεν Χαγκ κατάφερε να σκοράρει για 20ή φορά στην έδρα της σε 21 ματς του Champions League (συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών), ενώ και τα 9 γκολ (με το σημερινό) που έχει πετύχει ο Άγιαξ στο Άμστερνταμ στην εφετινή διοργάνωση επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.



ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μπλιντ, Σένε (75΄ Εκέλενκαμπ), Ντε Γιονγκ, Ζίγιες, Ταλιαφίκο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ματουϊντί (75΄ Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς (60΄ Ντόουγκλας Κόστα), Μπονούτσι, Κανσέλο, Ρουγκάνι, Μπεντανκούρ, Μπερναρντέσκι (90΄+3 Κεντίρα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ