ΣΠΟΡ

Champions League: Τα «ρέστα» τους Γιουβέντους, Άγιαξ, ντέρμπι στο Καμπ Νόου

Champions League: Τα «ρέστα» τους Γιουβέντους, Άγιαξ, ντέρμπι στο Καμπ Νόου
AP PHOTOS

Mεγάλα ματς ανάμεσα σε Άγιαξ και Γιουβέντους στο Τορίνο και Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Champions League.

Ρεβάνς «φωτιές» περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης με τη σημαντικότερη από αυτές να είναι στο «Καμπ Νου» της Βαρκελόνης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να έχει το αβαντάζ, μετά τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Ολντ Τράφορντ», την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αργεντίνος άσος αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στον αγώνα με τους Άγγλους, καθώς νιώθει πανέτοιμος να αγωνιστεί μιας και έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση το Σάββατο με την Ουέσκα προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης. Άλλωστε το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα έχει συμβουλέψει τον Βαλβέρδε πως θα πρέπει να προσέξει τη διαχείριση του Μέσι μέχρι το τέλος της σεζόν καθώς δεν ήταν μόνο το χτύπημα στη μύτη που είχε αποκομίσει στο Όλντ Τράφορντ.

«Δεν μπορώ να ξέρω πως ο αντίπαλός μας θα προσεγγίσει το ματς. Αυτό που ξέρω, είναι ότι τη φετινή σεζόν έχει νικήσει στα τρία από τα τέσσερα εκτός έδρας για το Champions League και μερικά από αυτά στο τέλος. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά» ήταν το πρώτο σχόλιο του τεχνικού της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε για να προσθέσει: «Φυσικά και δεν έχει κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει το σκορ του πρώτου ματς. Πρέπει να νικήσουμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Θυμίζω πάντως πως η Μάντσεστερ είναι σπέσιαλ στα τελευταία λεπτά. Θυμίζω ότι κατέκτησε το Champions League εδώ, με ανατροπή σε δύο λεπτά».

Ο Βάσκος προπονητής μίλησε και για το γεγονός πως ο Μέσι δεν έχει σκοράρει σε προημιτελικά του Champions League από το 2013: «Σημαίνει ίσως πως το πιο πιθανό είναι να σκοράρει αύριο. Τα στατιστικά είναι ωραία για να αναλύσεις κάποια πράγματα, αλλά αφορούν το παρελθόν». Μάλιστα, ο κόουτς της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στο περσινό... πάθημα από τη Ρόμα «Κάθε εμπειρία είναι χρήσιμη. Περιμένουμε ένα σκληρό ματς, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν. Από την πλευρά μας, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην αποκλειστούμε».



Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει κανονικά στη σύνθεση της τον Αλέξις Σάντσες, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον αγώνα. Μη διαθέσιμος είναι ο Λουκ Σο, ο οποίος είναι τιμωρημένος, καθώς και οι τραυματίες Ερέρα, Μπαϊγί και Βαλένσια. Παράλληλα όπως συνέβη και στο Παρίσι την αποστολή των Άγγλων ακολούθησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Θα πρέπει να αμυνθούμε, αλλά θα πρέπει να κάνουμε και το έξτρα στην επίθεση για να σκοράρουμε. Περιμένω ότι όποιος ξεκινήσει, όταν θα είναι στον αγωνιστικό χώρο, να ξέρει ότι θέλω να δω να κάνει καλή εμφάνιση», τόνισε αρχικά ο Σόλσκιερ, που ρωτήθηκε για τις επιθετικές του επιλογές. «Πρέπει να σκοράρουμε. Είναι πολύ σημαντικό. Χρειαζόμαστε μεγάλη εμφάνιση από τον Λουκάκου, τον Ράσφορντ, τον Λίνγκαρντ, τον Μαρσιάλ ή τον Σάντσες. Από όποιον και να παίξει. Το ίδιο και από τον Πογκμπά. Από όλους τους παίκτες μας που μπορούν να επιτεθούν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αλέξις Σάντσες, που φυσικά στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. «Η βραδιά θα είναι μεγάλη για τον Άλεξ. Είμαι σίγουρος ότι όταν βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο θα έχει πολλά να αποδείξει. Αυτό ισχύει και για εμάς, καθώς ήταν τραυματίας, δεν έχει κάνει φανταστική σεζόν μέχρι τώρα και ας ελπίσουμε ότι μπορεί να την τελειώσει εξαιρετικά», ολοκλήρωσε ο Νορβηγός.

Φαβορί η Γιουβέντους αλλά ο Άγιαξ είναι επικίνδυνος

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους θα υποδεχθεί τον Αγιαξ, με την ιταλική ομάδα να έχει το προβάδισμα, λόγω του 1-1 στον πρώτο αγώνα στο Αμστερνταμ.

Η πεποίθηση ότι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ θα προλάβει τον σημερινό αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League με την Γιουβέντους, επικρατεί στον Άγιαξ. Ο προπονητής των Ολλανδών, Ερικ τεν Χαγκ, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο νεαρός θα είναι πανέτοιμος, παρά τον τραυματισμό που «κληρονόμησε» στο 22ο λεπτό του αγώνα πρωταθλήματος με την Εξέλσιορ, το περασμένο Σάββατο. Ο 21χρονος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως παραδέχθηκε ο Τεν Χαγκ, αυτό συνέβη περισσότερο για να προφυλαχθεί. «Θα δούμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παίξει. Τον αντικαταστήσαμε για να τον προφυλάξουμε, ελπίζουμε πως θα παίξει, αλλά θα δούμε εάν αυτό είναι δυνατό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τεν Χαγκ.



Ο Ντε Γιονγκ, ο οποίος θα «μετακομίσει» στην Μπαρτσελόνα στο τέλος της περιόδου, ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με την Γιουβέντους (1-1) στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». «Ο Φρένκι θα αποφασίσει εάν είναι έτοιμος και τελικά εγώ θα αποφασίσω εάν θα παίξει» πρόσθεσε ο τεχνικός του «Αίαντα» στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα στο Τορίνο. Στην αντίπερα όχθη για τους Ιταλούς εκτός έμεινε ο Μάριο Μάντζουκιτς, Ο 32χρονος Κροάτης επιθετικός έμεινε εκτός με πρόβλημα στον τένοντα. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι θα βρίσκονται σίγουρα στο αρχικό σχήμα των μπιανκονέρι, ενώ τη θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικούν ο φορμαρισμένος 19χρονος, Μόιζε Κεν, με τον Ντόουγκλας Κόστα.

Ο Στσέσνι θα υπερασπιστεί την εστία της ιταλικής ομάδας, η αμυντική τετράδα θ' αποτελείται από Ζοάο Κανσέλο, Ρουγκάνι (αντικαθιστά τον Κιελίνι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του), Μπονούτσι κι Αλέξ Σάντρο, ενώ η τριάδα του κέντρου από τους Εμρέ Τζαν, Πιάνιτς και Ματουιντί.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν έχει καμία σχέση με τον επαναληπτικό. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια ένταση που κάναμε εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρέπει να έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Αγιαξ, αλλά και να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα, πολύ καλύτερα απ΄ ότι κάναμε στο Αμστερνταμ. Αν τα ακολουθήσουμε αυτά, τότε μπορούμε να προκριθούμε» ήταν το αρχικό σχόλιο του Μαξ Αλέγκρι λίγες ώρες πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Αίαντα. Μάλιστα, στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου «Θα είναι μια σημαντική νύχτα και θα παλέψουμε για έναν εξαιρετικό στόχο, την παρουσία στον ημιτελικό. Οπότε χρειαζόμαστε τους οπαδούς να μας σπρώξουν για να φτάσουμε στο στόχο. Πρέπει να τα καταφέρουμε όλοι μαζί». Οσο για τις απουσίες, ο Αλέγκρι πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσω ποιος θα παίξει στη θέση του Μάντζουκιτς. Ο Ντάγκλας Κόστα αισθάνεται ενοχλήσεις, έτσι μπορεί να παίξει 15-30 λεπτά. Μπορεί να είναι σημαντικός σε αυτό το διάστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ