ΣΠΟΡ

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0: Πέρασε και βλέπει το τρόπαιο

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0: Πέρασε και βλέπει το τρόπαιο
EUROKINISSI

Την παρουσία του για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, την 20η στην ιστορία του, εξασφάλισε σήμερα ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον γηπεδούχο Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, είχαν υπεροχή και ευκαιρίες, αλλά ο επαναπαυμένος στην διαφορά του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων και χρόνου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στον τελικό της 11ης Μαϊου, για τρίτη συνεχή σεζόν.

Πιο δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, που τον έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες στο 6’ απείλησαν με σουτ του Κώτσιρα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 20’ ο Μαρτίνες πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν απειλητικοί και στο 34’ το σουτ του Τασουλή πέρασε δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 42’ ένα σουτ του Ζαμπά δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και στα πρώτα λεπτά απείλησε πολλές φορές την εστία του Πασχαλάκη. Στο 47’ ο Τσιλιανίδης έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον, ωστόσο οι Αρκάδες διαμαρτύρονται δικαίως για τη φάση. Στη συνέχεια απείλησαν με τους Τσιλιανίδη, Δουβίκα, αλλά χωρίς να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν λιγοστές επιθετικές προσπάθειες, ρίχνοντας το βάρος στο να διατηρήσουν το 2-0 του πρώτου αγώνα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ρυθμός έπεσε χαρακτηριστικά και στο 90+2’ ένα σουτ του Ολιβέιρα πέρασε ψηλά άουτ, στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, διεκδικώντας το τρόπαιο για τρίτη συνεχή χρονιά.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Μαρτίνες, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (52’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62’ Ζαμπά), Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ