ΣΠΟΡ

H απίστευτη κίνηση του Τίτο Βιλανόβα έξι ημέρες πριν τον θάνατό του

H απίστευτη κίνηση του Τίτο Βιλανόβα έξι ημέρες πριν τον θάνατό του
AP Photo

Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε τον Απρίλιο του 2015, «χτυπημένος» από τον καρκίνο. Πληροφορίες τον θέλουν πριν πεθάνει, όμως, να έχει μιλήσει με τον Λιονέλ Μέσι και να τον πείθει να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.  

Ο Βιλανόβα κάθισε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13. Είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι του 2012, αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Απεβίωσε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα σε ηλικία 45 ετών, ωστόσο η τελευταία συνεισφορά του στους «μπλαουγκάνα» ήταν πολύ σημαντική, καθώς κράτησε τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, πείθοντάς τον να παραμείνει, σε συνάντηση που είχαν, έξι ημέρες πριν από το θάνατό του.

Αυτό τόνισε ο βοηθός του Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών, Τζόρντι Ρόουρα, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Kanal" για τη συμπλήρωση πέντε ετών από τον θάνατό του.

Ο Ρόουρα επιβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Βιλανόβα είχε συνάντηση με τον Μέσι και πως στη διάρκειά της έπεισε τον Αργεντινό σούπερ σταρ να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.

«Είναι αλήθεια ότι ο Λέο δεν ήταν σίγουρος αν θα συνεχίσει. Είναι αλήθεια ότι αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα. Δεν ήμουν εκεί, πέρασαν πολλές ώρες μιλώντας και είναι επίσης αλήθεια ότι δεν ξέρω τι είπε, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Μέσι άλλαξε την προσέγγισή του και, ευτυχώς για την Μπαρτσελόνα, ο Μέσι αποφάσισε να συνεχίσει εδώ» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ