ΣΠΟΡ

Αβέβαιο το μέλλον της Παρί: Σκέφτονται να αποχωρήσουν οι επενδυτές από το Κατάρ

Αβέβαιο το μέλλον της Παρί: Σκέφτονται να αποχωρήσουν οι επενδυτές από το Κατάρ
ΑP PHOTO

«Φωτιά» στα εσωτερικά της Παρί Σεν Ζερμέν «ανάβει» δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parissien που υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες της ομάδας σκέφτονται να αποχωρήσουν από το σύλλογο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι άσχημες εμφανίσεις της ομάδας στο Champions League που η κατάκτηση του είναι ο στόχος έχουν κάνει το επενδυτικό fund να σκέφτεται να αποχωρήσει από την ομάδα. Τα χρήματα που έχουν σπαταλήσει προκειμένου να μετακομίσουν «αστέρες» του ποδοσφαίρου στην «πόλη του Φωτός» είναι πάρα πολλά και οι επιτυχίες πολύ λίγες καθώς με εξαίρεση την κατάκτηση του Πρωταθλήματος που είναι κάτι εύκολο, στο Champions League οι «σφαλιάρες» διαδέχονται η μία την άλλη.

Μάλιστα τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα τόσο στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Ρεν όσο και στο Πρωτάθλημα με την Μονπελιέ έχουν κάνει τα σενάρια να φουντώνουν. Παράλληλα ο Νασέρ Αλ Κελαιφί θεωρεί ότι τα χρήματα τα οποία βάζουν όλοι στην ομάδα για τη λειτουργία της αλλά και για την αγορά παικτών είναι πάρα πολλά, ενώ τα έσοδα τρομερά λίγα, με τη φορολογία να είναι υπέρογκη, ενώ δεν υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα έρθει κάποιος ευρωπαϊκός τίτλος.

Στο σχετικό δημοσίευμα μεταφέρεται η πληροφορία ότι το επενδυτικό fund σκέφτεται σοβαρά να ασχοληθεί με ομάδα στο ιταλικό ή το αγγλικό πρωτάθλημα όπου και τα έσοδα θα είναι περισσότερα αλλά και θα υπάρχει η ελπίδα για να παρθεί κάποιος τίτλος. Το 2011 το fund από το Κατάρ είχε καταβάλλει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα της γαλλικής ομάδας και από τότε έχουν ξοδευτεί ακόμα περισσότερα χρήματα για να έρθει κάποιος τίτλος αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και η Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείεται.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη δαπανήσει για την ακρίβεια 940,1 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές από τότε που ο Aλ Τανί πήρε τον έλεγχο όλων των μετοχών από την Colony Capital, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο φίλο του Νάσερ Αλ Κελαιφί, που συνάντησε σε ένα αγώνα τένις και στον οποίο έδωσε την προεδρία του συλλόγου. Από το καλοκαίρι του 2012, οπότε και επένδυσε 149,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τους Βραζιλιάνους Τιάγκο Σίλβα (42 εκατ. ευρώ) και τον Σουηδό Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (21 εκατ. ευρώ), ο αρχηγός του κράτους του Κατάρ, διέθεσε πολλά χρήματα στην αγορά. Ισως, όμως, όχι και τόσα πολλά ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ