ΣΠΟΡ

Κασίγιας για την περιπέτεια της υγείας του: «Ήμουν πολύ τυχερός»

Κασίγιας για την περιπέτεια της υγείας του: «Ήμουν πολύ τυχερός»
ΑP PHOTO

Αφού έκανε τον κόσμο να «παγώσει» με το έμφραγμα το οποίο υπέστη στην προπόνηση της Πόρτο, ο Ίκερ Κασίγιας πήρε τελικά εξιτήριο από την κλινική στην Πορτογαλία στην οποία νοσηλευόταν.  

Ο 37χρονος Ισπανός τερματοφύλακας, εμφανώς συγκινημένος κατά την έξοδό του, θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς, τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τους χιλιάδες φιλάθλους που του συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά του και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Ο εμβληματικός γκολκίπερ απέφυγε πάντως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για το ποδοσφαιρικό μέλλον του, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι πως είναι υγιής.

«Πρέπει να είμαι ευγνώμων, γιατί ήμουν πολύ τυχερός. Θέλω να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους που με έκαναν να αισθανθώ την αγάπη τους. Θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο και τον Δρ. Νέλσον, τον Ζοάο Κάρλος που ήταν ο άνθρωπος που έκανε τον καθετηριασμό μου.

Ευχαριστώ για τα χιλιάδες μηνύματα αγάπης στα κοινωνικά δίκτυα και από διάφορες πλευρές του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ή μήνες, αλλά η αλήθεια είναι δεν με ενδιαφέρει. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκομαι εδώ και μπορώ να μιλάω» δήλωσε ο Ίκερ Κασίγιας.

Οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο Κασίγιας έκαναν λόγο για ύπαρξη ενός θρόμβου σε μία αρτηρία που εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά του.

Παράλληλα, τόσο η Πόρτο όσο και οι συμπαίκτες του, πρώην και νυν, αλλά και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, είχε σταθεί στο πλευρό του. Μάλιστα η Πόρτο με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο περιστατικό αλλά και στο τι μέλλει γενέσθαι με τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε: «Ο τερματοφύλακας μας υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης.

Ο Ίκερ Κασίγιας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την διάρκεια της προπόνησης στο Προπονητικό κέντρο Πόρτογκαϊα, στο Ολίβαλ. Η προπόνηση διεκόπη άμεσα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της Πόρτο στο νοσοκομείο CUF Πόρτο! Ο Κασίγιας είναι καλά, είναι σταθερός και το πρόβλημα στην καρδιά του αντιμετωπίστηκε με επιτυχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ