ΣΠΟΡ

Europa League: Αγγλικός «εμφύλιος» στο Μπακού

Europa League: Αγγλικός «εμφύλιος» στο Μπακού
twitter.com/EuropaLeague

Ο Ομπαμεγιάνγκ με άξιο συμπαραστάτη τον Λακαζέτ «καθάρισαν» για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 4-2 της Βαλένθια εκτός έδρας και θα διεκδικήσει πλέον το τρόπαιο του Europa League στον τελικό του Μπακού. Εκεί θα συναντήσει την Τσέλσι που επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 

Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες απέναντι στις «νυχτερίδες» προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις 10΄ με το πλασέ του Γκαμεϊρό, αλλά 7 λεπτά αργότερα η Άρσεναλ «απάντησε» με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση τελείωσε στο 50ό λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβαλε μπροστά την Άρσεναλ. Ο Γκαμέιρο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄ για τις «νυχτερίδες», αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Μαρθελίνο να φτάσει σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε τρία 24ωρα. Ο Ομπαμεγιάνγκ με άλλα δύο τέρματα στο 69΄ και 88΄ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση των «κανονιέρηδων».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι στην ενδεκάδα και θα έχει την ευκαιρία σε 20 ημέρες να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Από την άλλη, ο Κέβιν Γκαμέιρο στην 38η ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο Europa League (μία πίσω από τον Εντουάρντο Σάλβιο που έχει τις περισσότερες) με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 19 στη διοργάνωση και, πλέον, απέχει μόλις ένα από τον Ρανταμέλ Φαλκάο που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 20 τέρματα.



Ο Κέπα «κατέβασε» τα «ρολά» και η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση) κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και οι «μπλε» πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Μπακού στις 29 Μαΐου. Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό όταν ο Λόφτους Τσικ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Αζάρ και βγήκε απέναντι από τον Τραπ κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή η Άιντραχτ έκανε το 1-1. Ο Γιόβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Γκατσίνοβιτς βγήκε απέναντι από τον Κέπα και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Μέχρι το τέλος και τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και της παράτασης δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Κέπα «κατέβασε ρολά» στους Χίντερεγκερ και Πασιένσια και έδωσε την πρόκριση στην Τσέλσι.









ΔΗΜΟΦΙΛΗ