ΣΠΟΡ

Γιαννακόπουλος: «Στις 20/5/99 ξεκίνησε η διάλυση του Ολυμπιακού, στις 20/5/19 ολοκληρώθηκε»

Γιαννακόπουλος: «Στις 20/5/99 ξεκίνησε η διάλυση του Ολυμπιακού, στις 20/5/19 ολοκληρώθηκε»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δήλωσή του μετά το ντέρμπι που δεν έγινε στο ΟΑΚΑ, στάθηκε στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και στην ύπαρξη νόμων που δεν μπορούν να τον αλλάξουν.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε κανονικά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρά το γεγονός ότι δεν διεξήχθη η αναμέτρηση από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» υποστήριξε πως κανονικά θα έπρεπε να γίνει ένας αγώνας που θα τον χαρεί ο κόσμος, από τη στιγμή όμως που οι Πειραιώτες αποφάσισαν να μην κατέβουν, θα πρέπει να τηρηθούν νόμοι και κανόνες και να υποβιβαστούν αυτόματα στην Α2.

Μάλιστα, θυμήθηκε και την επέτειο του break στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ το 1999, που συμπίπτει με τη σημερινή ημέρα (20/05), και τόνισε πως αυτό έμοιαζε με ένα… 20 years challenge, αφού τότε ξεκίνησε η διάλυση των «ερυθρόλευκων» και στο ΟΑΚΑ στις 20 Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε.

«Αυτά είναι δυσάρεστα πράγματα, εδώ κανονικά έπρεπε να έχει 20.000 κόσμο, να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να χαρούμε όλοι. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανονισμοί, το μπάσκετ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει ποδόσφαιρο. Εκεί έχουν γίνει εγκλήματα παντού, υπάρχει ατιμωρησία. Στο μπάσκετ υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και όταν κάποιος τους καταστρατηγεί θα πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες ποινές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η εξέλιξη σημαίνει υποβιβασμό του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Ναι, και ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει αυτό να το αλλάξει γιατί θα μας βρει όλους απέναντί του. Θα μπορούσε κάποιος να το πει και 20 years challenge. Στις 20/5/99 ξεκίνησε η διάλυση με την άλωση του ΣΕΦ και στις 20/5/19 ολοκληρώθηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ