ΣΠΟΡ

Ουόριορς – Ράπτορς 109-123: Break τίτλου στο Όκλαντ

Ουόριορς – Ράπτορς 109-123: Break τίτλου στο Όκλαντ
AP Photo

Οι Τορόντο Ράπτορς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα προβλήματα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, επικράτησαν 123-109 στην «Oracle Arena» και με το break στην έδρα των πρωταθλητών είναι έτοιμοι να τους πάρουν τα σκήπτρα.

Εξαρχής το έργο των Ουόριορς δεν ήταν εύκολο. Αν κάτι τους έδινε ελπίδες, ήταν η «καρδιά του πρωταθλητή» και το γεγονός ότι έπαιζαν στην έδρα τους.

Άλλωστε, σε τρίτο παιχνί τελικών κόντρα στους Ράπτορς του Λέοναρντ, όταν μια ομάδα παρατάσσεται χωρίς Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον, οι ελπίδες ελαττώνονται.



Η εμφάνιση του Στεφ Κάρι βέβαια, υπήρξε καταλυτική. Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς έκανε ρεκόρ καριέρας στα playoffs του ΝΒΑ με την εξωπραγματική επίδοση των 47 πόντων, ήταν, όμως, απελπιστικά… μόνος.



Προφανώς κι αυτό οι Ράπτορς δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο. Με τον Καουάι Λέοναρντ να έχει ξανά 30 πόντους, τον Κάιλ Λάουορι να μιλά στα… κρίσιμα με 23 πόντους (5/9 τρίποντα) και έναν εξαιρετικό Ντάνι Γκριν (18 πόντοι με 6/10 τρίποντα), το Τορόντο κατάφερε να επικρατήσει 123-109 στην «Oracle Arena» και να κάνει με τη σειρά του το δικό του break.



Πλέον η σειρά μετά από τρία παιχνίδια, είναι στο 2-1 για τους Ράπτορς που θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία τα ξημερώματα του Σαββάτου (08/06) να κάνουν και δεύτερο break και να «αγκαλιάσουν» τον τίτλο.



Την ίδια ώρα, το Γκόλντεν Στέιτ θα περιμένει να δει αν θα έχει τους τραυματίες ξανά στη δράση, για να διεκδικήσει την ισοφάριση στο επόμενο παιχνίδι και στη συνέχεια ένα ακόμα break στον Καναδά έτσι ώστε να πάρει και το φετινό δαχτυλίδι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ