ΣΠΟΡ

Εκλογές 2019: Απαλλάχθηκε ο Αντετοκούνμπο από την εφορευτική επιτροπή

Εκλογές 2019: Απαλλάχθηκε ο Αντετοκούνμπο από την εφορευτική επιτροπή
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κλήθηκε να παραστεί σε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εθνικών εκλογών, στις 7 Ιουλίου, ως μέλος εφορευτικής επιτροπής, αυτό όμως δεν θα συμβεί.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, ο MVP του NBA απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν πως είναι κάτοικος Μιλγουόκι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Αντετοκούνμπο κλήθηκε να βρίσκεται στο 199ο εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου, από τις 6 το πρωί την Κυριακή, προκειμένου να κάνει το καθήκον του, ως αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

Για να μην υποστεί έτσι τις κυρώσεις, ο Αντετοκούνμπο, θα πρέπει είτε να προσκομίσει… βεβαίωση από τον εργοδότη του (Μιλγουόκι Μπακς) ότι απασχολούταν την ημέρα εκείνη, είτε χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας, είτε κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει ζητήσει εξαίρεση λόγω κωλύματος.

Δείτε την κλήση του Αντετοκούνμπο που δημοσίευσε το 3pointmagazine.gr

eforeutiki giannis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ