ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Στόχος μας ο ουρανός»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Στόχος μας ο ουρανός»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση του PAO Alive, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μιλά για το πρότζεκτ του γηπέδου στο Βοτανικό, τον μπασκετικό αλλά και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε και επίσημα την πλατφόρμα του PAO Alive, ενώ παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου τόσο για το πρότζεκτ του Βοτανικού, όσο και για την ομάδα μπάσκετ, αλλά και για την προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ανέλαβε ο οικονομικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Καπνουλάς, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τους τρόπους που οι φίλοι της ομάδας θα καταθέτουν τα χρήματά τους, ενώ πραγματοποίησε μια κατάθεση ενός συμβολικού ποσού ώστε να καταλάβουν άπαντες τα βήματα της διαδικασίας.

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα, όπου θα παρουσιάσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού τους τρόπους ενίσχυσης του οράματος για έναν αυτόνομο, αυτάρκη, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο Παναθηναϊκό.

Όπως είχα αναφέρει και στην προ ημερών Συνέντευξη Τύπου, προγραμματισμένο ήταν προτού ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης από τους φίλους της ομάδας, να έχουμε εξασφαλίσει τις έγγραφες δεσμεύσεις για τη θωράκιση του Βοτανικού, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και της νομικής θωράκισης του έργου διότι όλοι γνωρίζουμε πως στη χώρα που ζούμε, οι προφορικές δεσμεύσεις των πολιτικών δεν έχουν καμία αξία. Οι έγγραφες έχουνε.

Όμως εξαιτίας της πρωτόγνωρης ανταπόκρισης του κόσμου και της επιθυμίας του να συνδράμει άμεσα στο όραμα για την επιβίωση του συλλόγου, επισπεύσαμε τις διαδικασίες και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

Είναι πραγματικά συγκινητικό πως μόλις σε λίγες μέρες έχει μαζευτεί το εξαψήφιο ποσό που θα δείτε σε λίγο, χωρίς καν να έχουν κινητοποιηθεί ακόμα οι πιο εύρωστοι οικονομικά Παναθηναϊκοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, στελέχη επιχειρήσεων, άνθρωποι του συλλόγου που έχουν περάσει και έχουν γευτεί τις χρυσές στιγμές.

Είμαι βέβαιος πως όλοι αυτοί θα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας συστήσω αλλά και να δώσω το λόγο στον οικονομικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και υπεύθυνο για το πρότζεκτ αυτό, τον κ. Νίκο Καπνουλά για να σας εξηγήσει τους τρόπους λειτουργίας της πλατφόρμας».

Αμέσως μετά την παρουσίαση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Αναλυτικά μίλησε για:

Για το ένα και πόσο έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα οι ισχυροί οικονομικά Παναθηναϊκοί: «Τα μεγάλα πορτοφόλια δεν έχουν συνδράμει. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατατεθεί είναι 3.000 ευρώ, οπότε αποκλείεται να είναι από κάποιον εκ των επιφανών Παναθηναϊκών - επιχειρηματιών, εφοπλιστών ή ακόμα και αθλητών - που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα».

Για το ενδεχόμενο να μην συγκεντρωθούν τα 20 εκ. ευρώ: «Είναι κάτι που ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό μου. Κι επειδή το έχουν ακούσει και το έχω διαβάσει, τα 20 εκατομμύρια δεν είναι το ποσό που έχουμε ως στόχο. Τα 20 εκατομμύρια είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται για να μείνει ζωντανός ο σύλλογος. Στόχος είναι 30, 50, 100 εκατομμύρια για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα αθλήματα. Στόχος είναι ο ουρανός».

Για το πότε πιστεύει ότι θα υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις για το γήπεδο: «Αύριο είναι η πρώτη σύσκεψη των ομάδων εργασίας με το Δήμο. Θα δουλέψουμε όλο το καλοκαίρι, δε θα φύγει κανείς, εκτός από μερικές ημέρες. Πιστεύω ότι θα έχουμε καταλήξει άμεσα στο ποιο είναι το καλύτερο πλάνο για να προχωρήσουμε. Μέσα Σεπτεμβρίου θα καταλήξουμε στο σχήμα και θα ζητήσουμε έγγραφες δεσμεύσεις».

Για το αν σκοπεύει να μιλήσει με τον κύριο Αλαφούζο: «Θεωρώ ότι είναι πρώιμο να μιλήσουμε με τον κύριο Αλαφούζο, πριν να έχουμε έγγραφες δεσμεύσεις. Ο κύριος Αλαφούζος έχει αποδείξει ότι πονάει τον Παναθηναϊκό, προσπαθεί για το καλό του Παναθηναϊκού. Άλλοτε το επιτυγχάνει, άλλοτε όχι, αλλά θέλει το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπήκε στον Παναθηναϊκό και δε θέλει το καλό του».

Για το αν υπάρχει κάποια τελευταία εξέλιξη στο θέμα του γηπέδου: «Η τελευταία εξέλιξη ήταν η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας. Αν τηρηθούν όσα μου έχει υποσχεθεί ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Μπακογιάννης, όλα θα πάνε καλά».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό φιλικό: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε και πέρυσι στην αρχή του πρωταθλήματος. Πρέπει να συμπληρωθεί το ρόστερ με πιο έτοιμους παίκτες για να χτυπήσει τίτλους. Για τα νούμερα που δουλεύουν, η δουλειά που έχουν κάνει ο κύριος Νταμπίζας και ο κύριος Δώνης, είναι εξαιρετική».

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ στην ομάδα μπάσκετ: «Το μπάσκετ συνολικά ανεβαίνει στην Ευρώπη. Όλες οι ομάδες έχουν ανεβάσει τα μπάσκετ και έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις. Πρέπει να μπει το Financial Fair Play και να τηρηθεί. Δε γίνεται ομάδες να ξοδεύουν 50-60 εκατομμύρια και πρέπει η ευρωλίγκα να γίνει πιο αυστηρή για να υπάρχει ανταγωνισμός. Το να πηγαίνουν κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες στο φάιναλ φορ δεν είναι καλό για το άθλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ