ΣΠΟΡ

Europa League: Σχετικά βατή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες

Europa League: Σχετικά βατή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες
AP Photo/Claude Paris

Σχετικά καλή κλήρωση επεφύλασσε η τύχη στη Νιόν της Ελβετίας για τις ελληνικές ομάδες που θα κληθούν να δώσουν προκριματικούς αγώνες προκειμένου να μπουν στους ομίλους του Europa League

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χόνβεντ-Κραϊόβα. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΟΑΚΑ (15 Αυγούστου).

Από τη μεριά του, ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μόλντε-Τσουκαρίτσκι (από την Σερβία), υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει από την ΑΕ Λεμεσού. Και οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (8 Αυγούστου), με την ρεβάνς να διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη (15 Αυγούστου).

Ο Ατρόμητος -που ομολογουμένως θα έχει το δυσκολότερο έργο- θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Λέγκια Βαρβωσίας-Κουόπιο, φυσικά εάν περάσει τη Ντουνάισκα. Και σε αυτή την περίπτωση το πρώτο ματς είναι εκτός έδρας (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο Περιστέρι (15 Αυγούστου).

Τέλος, ο Ολυμπιακός μπήκε στην κληρωτίδα για την απευκταία για τα ελληνικά χρώματα περίπτωση αποκλεισμού του από την Βικτόρια Πλζεν στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι Πειραιώτες σε αυτή την περίπτωση θα αγωνιστούν με την Αντβέρπ με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Βέλγιο (8 Αυγούστου) και τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης» (15 Αυγούστου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ