ΣΠΟΡ

UEFA Super Cup: Στην κορυφή η Λίβερπουλ με «σωτήρα» τον Άντριαν

UEFA Super Cup: Στην κορυφή η Λίβερπουλ με «σωτήρα» τον Άντριαν
ΑP PHOTO

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Λίβερπουλ κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να πάρει το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Super Cup, επικρατώντας στον 44ο τελικό με 5-4 της Τσέλσι στο «Μπεσίκτας Παρκ» της Κωνσταντινούπολης, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Άντριαν.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» δεν ανέδειξε νικητή στα 120 λεπτά, καθώς στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος, 1-1, ενώ στο επιπλέον μισάωρο, οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν από μία φορά και τελικά «έλυσαν τις διαφορές» τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί, όπου ο Άντριαν απέκρουσε το τελευταίο χτύπημα του Εϊμπραχαμ και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, δεύτερο επί εποχής Κλοπ και τέταρτο στην Ιστορία της (1977, 2001, 2005 τα τρία προηγούμενα).

Η κάτοχος του Europa League, Τσέλσι, είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς με τον Πέδρο, ήταν καλύτερη μετά το 15΄ από την Λίβερπουλ κι έφτασε στο γκολ με το υπέροχο πλασέ του Ζιρού στο 36΄. Με το... καλημέρα στην επανάληψη, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μανέ, μετά από ωραία προσπάθεια του Φιρμίνο στο 48΄.

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε μέχρι το 80΄, έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 75΄ με τον Κέπα να κάνει δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σε σουτ των Χέντερσον και Μανέ (η μπάλα στη δεύτερη απόκρουσε βρήκε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε), ωστόσο, δεν κατάφερε να σκοράρει, ούτε και η Τσέλσι στο διάστημα που ανέβηκε στο τελευταίο 10λεπτο.



Ο Μανέ στο 95΄ έβαλε και πάλι μπροστά την Λίβερπουλ και πάλι, όμως, το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, μιας και στο 101΄, ο Ζορζίνιο έφερε το ματς στα ίσια με πέναλτι (το κέρδισε ο Εϊμπραχαμ από τον Άντριαν).

H πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη μετά από 14 χρόνια, εκεί όπου το 2005 είχε πανηγυρίσει το Champions League και πάλι στα πέναλτι στον αλησμόνητο τελικό με την Μίλαν.

Ο τέταρτος αγώνας της Τσέλσι στο Ευρωπαϊκό Super Cup δεν έφερε το δεύτερο τρόπαιο (1998 το είχε κατακτήσει), ενώ είχε ηττηθεί στις τελευταίες δύο εμφανίσεις της.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριαν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91΄ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μίλνερ (64΄ Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Τσαμπερλέιν (46΄ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103΄ Οριγκί)

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Κρίστενσεν (84΄ Τομόρι), Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (101΄ Μπάρκλεϊ), Πέδρο, Πούλισιτς (74΄ Μάουντ), Ζιρού (74΄ Εϊμπραχαμ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ