ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Σόου Αντετοκούνμπο απέναντι στο Μαυροβούνιο

Μουντομπάσκετ 2019: Σόου Αντετοκούνμπο απέναντι στο Μαυροβούνιο
INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε θέαμα στην πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019

Η Εθνικής Ελλάδος επικράτησε του Μαυροβουνίου με 85-60, κάνοντας μία εξαιρετική αρχή στη Νανζίνγκ της Κίνας.

Ο αστέρας του NBA, που - δικαιολογημένα - τραβά όλα τα βλέμματα πάνω του, είχε 10 πόντους, μία ασίστ και οκτώ ριμπάουντ σε 16 λεπτά αγώνα.

Δείτε τα highlights της σημερινής του εμφάνισης:

Ο αγώνας

Oι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να ξεπεράσουν το μούδιασμα και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Μετά το 17-9 της 1ης περιόδου, έκαναν επιμέρους σκορ 25-7 στη 2η περίοδο και έφτασαν τους 30+ πόντους, με πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη (16π.).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεβε μπάλες και... κάλπαζε σε coast to coast τελειώνοντας αιωρούμενους από τη στεφάνη τις φάσεις, υποχρεώνοντας τους Κινέζους φιλάθλους στο "Gymnasium of Youth Olympic Games Sports Park" της Νανζίνγκ σε επιφωνήματα ενθουσιασμού.

Ο MVP, όμως, ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, με 15 πόντους, το ένα κάρφωμα μετά το άλλο, 9 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Γεμάτος αυτοπεποίθηση όσο ποτέ ήταν ο άξιος αντικαταστάτης του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση, που τελείωσε με 12 πόντους το παιχνίδι, με 2/4 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.

Οι Βούτσεβιτς και Πόποβιτς με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι του Μαυροβουνίου.

Επόμενος αντίπαλο της Ελλάδας είναι η Βραζιλία την Τρίτη (3/9, 15:00), ενώ το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα στις 11:00 την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60



Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο όμιλο με την εθνική μας βρίσκονται η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή πρεμιέρα της Ελλάδας συμπίπτει με μία ιδιαίτερη επέτειο για την «επίσημη αγαπημένη», τη νίκη επί των Αμερικανών, στη Σαϊτάμα, το 2006!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ