ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019 - Σκουρτόπουλος: Είμαι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό

Μουντομπάσκετ 2019 - Σκουρτόπουλος: Είμαι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας από την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας.

 

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε», σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Τσεχίας, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε με το απαραίτητο +12 που θα οδηγούσε στην πρόκριση (εάν οι ΗΠΑ νικούσαν τη Βραζιλία το μεσημέρι).

Όπως είπε ο κ. Σκουρτόπουλος, αυτή η εμφάνιση με τη Βραζιλία (η Ελλάδα έχασε για έναν πόντο) «επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά».

«Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει».

Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας.

«Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη».

Καταλήγοντας τόνισε: «Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ