ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Αυτόφωτος Παναθηναϊκός στον Βοτανικό»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Αυτόφωτος Παναθηναϊκός στον Βοτανικό»
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ έκανε αγιασμό στη Λεωφόρο, με τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δίνει το «παρών» και να αναφέρεται στο μέλλον του Συλλόγου συνολικά. Το πρότζεκτ του Βοτανικού και η ξεχωριστή αναφορά στα τμήματα ΑμΕΑ του «τριφυλλιού».

Όλος ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί, ενωμένος σαν μια γροθιά. Σαν μια μεγάλη, πράσινη οικογένεια. Όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και φυσικά η διοίκηση του Συλλόγου, έδωσαν το «παρών» στον ετήσιο αγιασμό του «τριφυλλιού» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ήταν εκεί για να καλωσορίσει τα μέλη των διοικήσεων, τους προπονητές, τους αθλητές αλλά και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση και στην ομιλία του πέρα από τις ευχές για μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες, αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον του Συλλόγου συνολικά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφού πέρασε από όλα τα τμήματα και χαιρέτησε προσωπικά τα μέλη τους, στη συνέχεια μίλησε προς τους παρευρισκόμενους. Στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των όσων πέτυχε ο Παναθηναϊκός ΑΟ στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους για τη νέα σεζόν αλλά και για το μέλλον όλου του Συλλόγου. Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού και του PAO Alive, έτσι ώστε ο Σύλλογος να είναι αυτόφωτος και αυτοχρηματοδοτούμενος τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερη σημασία είχε κι η ξεχωριστή αναφορά του στα τμήματα ΑμεΑ που έφτιαξε την περασμένη σεζόν, και συνεχίζει να δημιουργεί ακόμα, ο Παναθηναϊκός ΑΟ, αναφέροντας πως κάποια πράγματα στη ζωή είναι πιο σημαντικά από τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα.

Αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους πάντες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Πέρσι τέτοια εποχή τα τμήματα μας ήταν στην Α2 και δυστυχώς ο σύλλογος όχι σε καλή κατάσταση οργανωτικά. Είχαμε θέσει ως στόχο να ανέβουν όλα τα τμήματα κάτι το οποίο επετεύχθη. Θέλω να πιστεύω ότι έναν χρόνο μετά έχουν γίνει αρκετά πράγματα και είμαστε και στα επαγγελματικά πρότυπα που όλοι θέλαμε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε και την οικονομική εξυγίανση που σε έναν βαθμό έχει επιτευχθεί και επίσης τα ατομικά αθλήματα μας να έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές και πιστεύω πως κι αυτό είναι σε ένα καλό επίπεδο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Φέτος για τα περισσότερα ομαδικά τμήματα ο στόχος είναι να εδραιωθούν στην Α1, εξυπακούεται πως οποιοσδήποτε τίτλος είναι ευπρόσδεκτος, και σε ατομικό επίπεδο θέλουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες από ότι πέρσι».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε επίσης: «Ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς είναι ότι κατορθώσαμε να ξεκινήσουμε το πρότζεκτ του Βοτανικού, έτσι ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να είναι αυτόφωτος, αυτοχρηματοδοτούμενος και αυτοδύναμος. Αυτό είναι κάτι που ευελπιστούμε ότι όλη η Παναθηναϊκή οικογένεια θα συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια υγιή χρονιά, μακριά από τραυματισμούς και όσες περισσότερες επιτυχίες μπορούμε να έχουμε».

Τέλος, ανέφερε: «Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο πιο σημαντικό κομμάτι. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπαλιό, για το τμήμα ΑμεΑ που έχει δημιουργήσει στον Παναθηναϊκό. Ο Σύλλογος είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Καλά τα Κύπελλα και τα Πρωταθλήματα αλλά τέτοιες προσπάθειες είναι που δείχνουν το κάτι παραπάνω. Νομίζω πως αξίζει κι ένα δεύτερο χειροκρότημα. Καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας».

«Και άλλα κομμάτια της κοινωνίας στο PAO Alive»

Μετά το τέλος του αγιασμού και της εκδήλωσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στη Λεωφόρο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Η παρουσία του κόσμου σήμερα εδώ δείχνει πως κάτι έχει αρχίσει να ξανακινείται στον Παναθηναϊκό. Πέρσι ήταν μόλις το ¼ του κόσμου που είναι σήμερα. Σιγά-σιγά ο κόσμος επιστρέφει στον Ερασιτέχνη και με την επίτευξη του στόχου της ανέγερσης του γηπέδου στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι».

Σε ερώτηση για το θέμα του Βοτανικού, είπε: «Προχωράει το θέμα του Βοτανικού. Αναγκαστικά υπάρχουν τα διάφορα βήματα. Είμαστε στο στάδιο των προμελετών. Όλα προχωράνε βάση προγράμματος».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την ομάδα μπάσκετ, απάντησε: «Πάντα είμαστε αισιόδοξοι. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ανέβει επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Έχει γίνει μία ακόμα μεγαλύτερη επένδυση από την περασμένη σεζόν. Από εκεί και πέρα και οι άλλες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Το μπάσκετ δείχνει πως και αυτό σιγά σιγά ανεβαίνει και πάλι επίπεδο. Βλέπουμε επενδύσεις στην Γερμανία, ακόμα περισσότερες στην Ρωσία, όχι μόνο από την ΤΣΣΚΑ. Γενικά βλέπουμε το μπάσκετ ότι έχει αρχίσει να ξαναγίνεται ένα μεγάλο σπορ».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποδόσφαιρο και απάντησε: «Βλέπω με τον Ολυμπιακό που παίξαμε ήρθαμε 1-1, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 2-1. Εγώ είμαι στο μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη. Μακάρι να προχωρήσουν όλα αυτά που είχα πει στην συνέντευξη Τύπου προ μηνών και να προχωρήσει το PAO Alive και εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όλα τα τμήματα. Όσο περνάει από το δικό μου το χέρι εγώ εδώ είμαι, αλλά ξαναείπα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα».

Αναφορικά με το PAO Alive, σχολίασε: «Πολύς κόσμος συμμετέχει στο PAO Alive αλλά περιμένουμε να συμμετάσχουν και άλλα κομμάτια της κοινωνίας να το πω… έτσι».

Σχετικά με το αν εννοεί τους επιφανείς Παναθηναϊκούς, πρόσθεσε: «Μόλις γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Είναι γνωστό πως τον Αύγουστο κλείνουν οι επιχειρήσεις και είμαι σίγουρος ότι τώρα κοιτάνε τις προτεραιότητες τους που είναι οι επιχειρήσεις τους και είμαι βέβαιος ότι αμέσως μετά θα κοιτάξουν το PAO Alive και τον Παναθηναϊκό. Όπως έχω ξαναπεί δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει και δεν θα το κάνει».

Τέλος, για το πρόσφατο περιστατικό στο ΟΑΚΑ και τις δηλώσεις που έκανε, ανέφερε: «Κάναμε μια συνάντηση με όλους τους συνδέσμους και τους ξεκαθαρίσαμε πως κανένας είδος βίας και τρομοκρατίας δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό. Είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να επιτραπεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ