ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου
Intime.gr

Στον τελικό του επί κοντώ που θα γίνει την Κυριακή (29/9, 20:40) προκρίθηκαν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα.

Οι δύο Ελληνίδες άλτριες υπερέβησαν τα 4.60μ που ήταν και το όριο πρόκρισης και για μία ακόμη φορά θα δώσουν το παρών σε μια κορυφαία διοργάνωση. Συνολικά το όριο έπιασαν 17 αθλήτριες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, νικήτρια πριν λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League, ξεπέρασε με την πρώτη το αρχικό της ύψος στα 4.60μ και θα μπορέσει έτσι να υπερασπιστεί το τίτλο της από το 2017 στο Λονδίνο, ενώ η Κυριακοπούλου που υπερέβη αρχικά τα 4.50μ με την 2η και τα 4.60μ με την πρώτη προσπάθεια, ευελπιστεί να ανεβεί και πάλι στο βάθρο μετά το χάλκινο μετάλλιο το οποίο κατέκτησε το 2015 στο Πεκίνο. Αυτή είναι η 5η συμμετοχή της Κυριακοπούλου στη διοργάνωση και η τρίτη σε τελικό (ήταν 8η και το 2011 στην Νταεγού).

Οι «17» του τελικού που υπερέβησαν τα 4.60μ: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα), Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα), Κέιτι Νάζετ (ΗΠΑ), Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία), Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία), Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Λινγκ Λι (Κίνα), Αντζέλικα Μοζέρ (Ελβετία), Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ), Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα), Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία), Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία), Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρέν (Γαλλία), Τίνα Σουτέι (Σλοβενία).

Πέρασε στον τελικό ο Τεντόγλου

Στον αυριανό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Μίλτος Τεντόγλου. Πλέον ο 21χρονος Τεντόγλου αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τον τελικό (Σάββατο 28/9, 20.40) του μήκους, όπου χωρίς άγχος μπορεί να διοεκδικήσει ένα μετάλλιο. Ο ταλαντούχος Έλληνας άλτης ξεκίνησε στα προκριματικό με 7.62μ και 7.67μ, αλλά στο τρίτο άλμα έφθασε στα 8.00μ (άν. -0.1 μ/δ) και πέρασε στον τελικό με την 4η καλύτερη επίδοση στο Α΄ γκρουπ και την 7η στο σύνολο.

Κορυφαίος των προκριματικών ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία με 8.40μ στην πρώτη και μοναδική προσπάθειά του. Ο Κουβανός ήταν και ο μοναδικός που ξεπέρασε το όριο πρόκρισης των 8.15μ, ενώ επτά συνολικά άλτες ξεπέρασαν τα 8.00 μέτρα. Στον τελικό προκρίθηκε και ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Λούβο Μανιόνγκα, που είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7.91μ κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Οι «12» του τελικού και οι επιδόσεις τους στα προκριματικά: Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.40μ, Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) 8.12μ, Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.07μ, Στέφιν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8.04μ, Σαμαάι Ρούσβαλ (Νοτια Αφρική) 8.01μ, Εουσέμπιο Καθέρες (Ισπανία) 8.01μ, Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.00μ, Σουτάρου Σιρογιάμα (Ιαπωνία) 7.94μ, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 7.92μ, Λούβο Μανιόνγκα (Νότια Αφρική) 7.91μ, Γιανάν Γουάνγκ (Κίνα) 7.89μ, Τατζέι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7.89μ.

Εκτός η Σκαρβέλη

Η Σταματία Σκαρβέλη, κατετάγη 17η στα προκριματικά της σφυροβολίας, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα, με καλύτερη επίδοση 69.65μ στην τρίτη και τελευταία της βολή στο Α΄ προκριματικό γκρουπ, ενώ νωρίτερα έκανε 66.53μ και 67.82 μέτρα. Η 24χρονη Σκαρβέλη, που φέτος έχει κάνει ατομικό ρεκόρ με 71.33μ, συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο της καριέρας της.

Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 71.31μ, όπου η Ντιάν Πράις (ΗΠΑ) με 73.77μ προκρίθηκε με την κορυφαία επίδοση και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αφού είναι η κορυφαία φέτος στον κοσμο, βάσει επίδοσης. Στον τελικό προκρίθηκε η Ζένγκ Βάνγκ (Κίνα) που ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, αντίθετα με την τρίτη της προηγούμενης διοργάνωσης, Μαλβίνα Κόπρον (Πολωνία) που σήμερα έμεινε στην 13η θέση με 70.46 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ