ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Η ώρα του αγώνα και που θα δείτε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Η ώρα του αγώνα και που θα δείτε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
Intime.gr

«Μάχη» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απόψε στο ΟΑΚΑ με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα για να πάρουν τη νίκη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League 1.

Η προπέρσινη πρωταθλήτρια ομάδα υποδέχεται την περσινή, σε ένα ντέρμπι που οι «δικέφαλοι» υπόσχονται πάθος και θέαμα. Η ΑΕΚ με το… μαγικό ραβδί του Νίκου Κωστένογλου έχει καταφέρει να κάνει τρεις νίκες μετά την ήττα από την Ξάνθη. Αυτές για το πρωτάθλημα, γιατί έχει και μια στην Ευρώπη, τέσσερις συνολικά.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει κερδίσει τα δύο από τα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν έχει ισοπαλία στα τέσσερα φετινά παιχνίδια της και συνολικά στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ στα δύο τελευταία με Λαμία και Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια από τον Άρη στην Τούμπα, μάλιστα ισοφάρισε στο τέλος για να αποφύγει την ήττα. Αν δεν κερδίσει και την ΑΕΚ θα είναι η πρώτη φορά από το Μάρτη του 2018, που δεν θα έχει κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η αποφυγή της ήττας από τον Άρη επέκτεινε το αήττητο του ΠΑΟΚ στα 39 παιχνίδια πρωταθλήματος, ρεκόρ στην ιστορία του. Όπως ρεκόρ είναι και το γεγονός ότι έχει σκοράρει και στα 39 αυτά παιχνίδια. Άλλο σπουδαίο ρεκόρ που κυνηγάει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα το πλησιάζει, είναι το αήττητο εκτός έδρας. Τώρα δεν έχει χάσει τα 18 τελευταία, ενώ το ρεκόρ του είναι 20 αγώνες από τα τέλη του 1975 ως τις αρχές του 1977.

Το ντέρμπι της περασμένης σεζόν με την ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» ήταν το ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Είναι και η μοναδική ισοπαλία στα 11 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους, ανάμεσα σε αυτά και οι τρεις τελικοί Κυπέλλου.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε τους δύο τελικούς Κυπέλλου στο «Σπύρος Λούης», ωστόσο για το πρωτάθλημα δεν τα έχει καταφέρει να νικήσει την ΑΕΚ, από τον Ιανουάριο του 2012, 0-2 τότε (16’ Γεωργιάδης, 66’ Αθανασιάδης). Έκτοτε έχει πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Μάλιστα αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική στις 20 τελευταίες επισκέψεις του στην ΑΕΚ, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει τα 14 παιχνίδια και άλλα πέντε να είναι ισόπαλα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ. και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από τα κανάλια Novasports και συγκεκριμένα το Novasports 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ