ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Νίκη στο ντέρμπι και «ερυθρόλευκη» η κορυφή

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Νίκη στο ντέρμπι και «ερυθρόλευκη» η κορυφή
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ εντός έδρας και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Super League 1. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την ποιότητά τους και πήραν το ντέρμπι, την ώρα που η Ένωση πάλεψε αλλά πλήρωσε τα σοβαρά λάθη στην άμυνά της.

Ο Σεμέδο στο 9’ πέτυχε ένα γκολ-δώρο από τους αμυντικούς των «κιτρινόμαυρων» και στο 77’ ο Καμαρά με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-0. Η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί και βρίσκεται πλέον στο -8 από την κορυφή.

Με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων, αλλά και ωραίες εικόνες ξεκίνησε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τίμησε την γνωστή φίλη της ΑΕΚ, Μυρτώ, καθώς και μία φίλαθλο της ομάδας, την Τόνια, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση είχε μπει με επιθετικούς προσανατολισμούς, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα. Στο 9’ οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μέσα από την περιοχή και ο Σουντανί γύρισε παράλληλα, με τον Σεμέδο με προβολή να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προσπάθησε να αντιδράσει και στο 21’ ο Σα έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ολιβέιρα. Στο 26’ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος των Βράνιες, Τσιντώτα, και ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, για χέρι του Γκιλιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Σόουζα είδε στο VAR την παράβαση και ακύρωσε το γκολ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, ενώ ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πολιόρκησε τα καρέ της Ένωσης, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Β' ημίχρονο: Καλός ρυθμός χωρίς μεγάλες φάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 49’, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ελαμπντελαουί. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις, με την Ένωση να έχει την κατοχή και στο 62’ ο Σιμάο με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Σα.

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 66’ με ευκαιρία του Καμαρά, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. Ένα σουτ του Βέρντε πέρασε άουτ στο 67’, ενώ ο Τσιντώντας νίκησε και πάλι τον Καμαρά στο επόμενο λεπτό.

Στην φλύαρη κατοχή της ΑΕΚ, απάντησε ο Ολυμπιακός με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καμαρά, ο οποίος στο 77’ με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν μπορούσε να κάνει σωστές επιθετικές ενέργειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίζονταν σωστά το προβάδισμά τους. Ένα ψαλιδάκι του Ολιβέιρα στο 90+3’ δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με νίκη του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89’ Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60’ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (72’ Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάο), Ντέλετιτς (66’ Βέρντε), Αλμπάνης (72’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ