ΣΠΟΡ

Στην Αθήνα ο Πιτίνο: «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, είναι τιμή να αναλάβω την Εθνική»

Στην Αθήνα ο Πιτίνο: «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, είναι τιμή να αναλάβω την Εθνική»
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ρικ Πιτίνο προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών.

Ο 67χρονος Αμερικανός προπονητής, έφτασε το απόγευμα στη χώρα μας και αύριο, Παρασκευή αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της Ομοσμπονδίας, για να έχει τις τελικές συζητήσεις για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη σεζόν, στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για την Εθνική. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο. Πιστεύω πως είναι πρόκληση το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, θα το κάνω για την αγάπη μου για την Ελλάδα και τον κόσμο της».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Αυτοί οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Για εμένα το κίνητρο είναι μεγάλο για να τους προετοιμάσω. Θέλω να δω πότε και πού θα προπονηθούμε, ποιους παίκτες θα έχουμε, πώς θα φέρουμε τον Κώστα Κουφό και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και τον Γιάννη. Θα μιλήσω με την Ομοσπονδία και ελπίζω να συμφωνήσουμε. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, για εμένα είναι τιμή να αναλάβω την ομάδα. Θα προπονήσω για την αγάπη μου για το άθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα και ανυπομονώ».

Μάλιστα ο Ρικ Πιτίνο θα βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ όπου και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Βαλένθια για την Euroleague με την «πράσινη» ΚΑΕ να τον βραβεύει για την προσφορά του στην ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ