ΣΠΟΡ

Ο Ρικ Πιτίνο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ

Ο Ρικ Πιτίνο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ
INTIME SPORTS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ

Έπειτα από μια συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, ο Ρικ Πιτίνο και η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) κατέληξαν σε συμφωνία και πλέον ο Αμερικανός προπονητής αναλαμβάνει και επίσημα την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Ρικ Πιτίνο έφτασαν σε συμφωνία και πλέον ο Αμερικανός θρύλος της προπονητικής μπορεί να λογίζεται ως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Ρικ Πιτίνο θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να έχει ως στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά της FIBA (23-28 Ιουνίου).

Στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που αρχίζουν τον Φεβρουάριο, δεν θα είναι στον πάγκο ο «Hall of Famer», αλλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Ήταν μια ωραία συνάντηση, τα είπαμε και συμφώνησα να δεχθώ την πρόταση. Θα περάσω τον χειμώνα βλέποντας την ομάδα στο βίντεο, και το καλοκαίρι θα είμαι πανέτοιμος», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο αμέσως μετά τη συνάντηση στην ΕΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ