ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς στο CNNi: Θα πρέπει να πονέσω για να κερδίσω ένα grand slam

Στέφανος Τσιτσιπάς στο CNNi: Θα πρέπει να πονέσω για να κερδίσω ένα grand slam
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Το «κλείσιμο» κάθε σεζόν τένις δίνει αρκετές απαντήσεις αλλά εγείρει και ερωτήματα… Ένα από αυτά, το οποίο έθεσε στο παρελθόν και ο Ρότζερ Φέντερερ είναι: «Πότε η νέα γενιά θα αρχίσει τις νίκες στα grand slam;».

Το ερώτημα αυτό ετέθη και στον Στέφανο Τσιτσιπά… ΄

Ο 21χρονος, που το CNNi χαρακτηρίζει «ελληνικό φαινόμενο», βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αθλητών «Next Gen» που απειλούν την κυριαρχία των «Big Three» -δηλαδή τωνΡότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, ξέρει πόσο δύσκολο θα είναι αυτό το εγχείρημα

«Είναι σίγουρα ένας από τους στόχους μου για την επόμενη χρονιά να κερδίσω έναν τίτλο grand slam» είπε στο CNNi ο αθλητής, και συνέχισε: «Για να συμβεί, θα πρέπει να πονέσω, να παλέψω και να κινητοποιηθώ».

Σε περίπτωση που ο τενίστας επιτύχει το στόχο αυτό μέσα στο 2020, τότε θα είναι ο νεότερος νικητής grand slam από τον Juan Martin del Potro που πριν από 10 χρόνια κέρδισε τον Φέντερερ στο US Open σε ηλικία 20 ετών.

Μαθαίνοντας από τον Φέντερερ

Ο Τσιτσιπάς μεγάλωσε με ίνδαλμα τον Φέντερερ. Και φέτος, τον συνάντησε πέντε φορές

«Είναι δύσκολο να το επεξεργαστώ αυτό μερικές φορές» είπε ο Τσιτσιπάς, και συνέχισε: «Είμαι σε θέση να παίζω μαζί του τόσο συχνά… Και σε κάθε ματς μαζί του είναι από τα καλύτερα μαθήματα που έχω πάρει κατά τη διάρκεια αγώνα».

Capture

AP Photo/Andy Brownbill

«Για εμένα, το να παίζω με τα ινδάλματά μου είναι απίστευτο. Γιατί κάποτε ήταν ινδάλματα και τώρα είναι αντίπαλοι. Είναι σαν να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο. Είναι απίστευτο…» δήλωσε ο ίδιος.

Όπως γράφει το CNNi, ο Τσιτσιπάς, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη γίνει και ο ίδιος ίνδαλμα, τουλάχιστον για τους Έλληνες.

Και αυτό γιατί είναι ο μοναδικός Έλληνας τενίστας που έχει εμφανιστεί ποτέ στο τοπ 10.

Δεν θέλει, όμως, να τον φωνάζουν «Greek Freak». Ο… τίτλος αυτός ανήκει πάντα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος και συνεχάρη τον Τσιτσιπά την Κυριακή.

https://www.instagram.com/p/B4-_mNElPxh

«Δεν θέλω να πάρω τον τίτλο αυτό από τον κ. Γιάννη» είπε ο Τσιτσιπάς, και συνέχισε:

«Αλλά είναι υπέροχο που και οι δυο μας κάνουμε τόσο σημαντικά πράγματα σε δύο διαφορετικά αθλήματα. Φέρνουμε τους Έλληνες πιο κοντά, πιο κοντά στα σπορ και με ένα τρόπο τους εκπαιδεύουμε. Είναι εκπαιδευτικό και για τα παιδιά που έχουν όνειρα, που θέλουν να πετύχουν πράγματα στη ζωή τους… Είμαι καλός πρεσβευτής του αθλήματός μου στη χώρα μου και πολύ υπερήφανος που αναπτύσσεται τόσο γρήγορα στην Ελλάδα».

Stefanos Tsitsipas: Greek sensation prepared to overcome 'pain' to break Big Three's dominance

By Alex Thomas and Ravi Ubha, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ