ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι με... βοήθεια από το VAR

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι με... βοήθεια από το VAR
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε (1-0) του Παναθηναϊκού με τους «πράσινους» να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό καθαρού πέναλτι στο 51ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Μπα στον Μακέντα. 

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ καλοί ως το 51ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Γκεστράνιους μαζί με το VAR έκλεισαν τα «μάτια» σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μην βρεθεί πίσω στο σκορ.

Σε πρώτο χρόνο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ακολούθησε επικοινωνία με τον VAR, Τάσο Σιδηρόπουλο με τον Γκεστράνιους να βλέπει τη φάση στο βίντεο και να καταλήγει πως δεν υπήρχε πέναλτι!

Παρόλα αυτά στα ριπλέι που έδειξε η τηλεόραση φαίνεται ότι ο Μπα πατάει ξεκάθαρα το πόδι του Μακέντα.

Τελικά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη βοήθεια αλλά και το λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με σκόρερ τον Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό πήραν τη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (60’ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90’+5΄ Κούτρης), Μασούρας (46’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (83’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Ζαχίντ (71’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (78’ Περέα), Μακέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ