ΣΠΟΡ

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: Ήττα και «τελικός» στο ΟΑΚΑ

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: Ήττα και «τελικός» στο ΟΑΚΑ
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός έδειξε κακή εικόνα στα Γιάννινα κόντρα στον εξαιρετικό ΠΑΣ που κατάφερε να βρει γκολ νίκης 1-0 και πλέον βάζει δύσκολα στο «τριφύλλι» ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ. 

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες για τους «πράσινους» από τη στιγμή που έπαιζαν με μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και από τη στιγμή που το Κύπελλο αποτελεί τον βασικό στόχο της ομάδας από ένα σημείο κι έπειτα στη σεζόν.

Το «τριφύλλι» δεν είχε καθόλου καλή εικόνα, δέχθηκε γκολ μετά από κόντρες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και να απλοποιήσει τη ζωή του ενόψει του επαναληπτικού.

Πλέον, για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στον προημιτελικό θα πρέπει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ να ανατρέψει το σε βάρος του 1-0 που διαμορφώθηκε από τους «Ζωσιμάδες».

Την ίδια ώρα, ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα κατέβει στην Αθήνα για να το διαφυλάξει και να ολοκληρώσει την έκπληξη. Από τη στιγμή που η ομάδα του Γιαννίκη δεν δέχθηκε γκολ όταν ο Παναθηναϊκός δημιούργησε φάσεις και κράτησε το «μηδέν», έχει το δικαίωμα να παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» καλούνται να αποδείξουν πως έχουν υψηλές φιλοδοξίες στο Κύπελλο και να αποτρέψουν ένα νέο «κάζο» ανάλογο με αυτό των δυο τελευταίων ετών στην ίδια διοργάνωση, όπου δράστης ήταν η Λαμία.

Σε ένα γήπεδο που για ακόμα μια χρονιά ήταν ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου και δεν τα κατάφερε. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές αλλά και αρκετά από τα πρόσωπα που αποτελούν βασικές επιλογές του Γιώργου Δώνη. Αυτό δεν έδειξε να δίνει πράγματα στους «πράσινους» που ήταν νωθροί και μάλιστα μετά τη φάση του τραυματισμού του Αποστολάκη, έγιναν ακόμα πιο νωχελικοί στο χορτάρι με αποτέλεσμα να το πληρώσουν.

Ο νεαρός μπακ στο 24’ έμεινε στο χορτάρι με πρόβλημα στον αστράγαλο, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και μέχρι να γίνει η αλλαγή και να περάσει στο ματς ο Κουρμπέλης, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δέκα παίκτες. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, ένα σουτ που έγινε έξω από την περιοχή από τον Κάστρο κόντραρε στα σώματα και ο Παμλίδης στο 28’ βγήκε «φάτσα» με τον Διούδη για να τον νικήσει εύκολα και να «γράψει» το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό για να το πετύχει ενώ δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο. Ο Δώνης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στο ματς και τον Περέα, χωρίς όμως ο Κολομβιανός να μπει ποτέ στο ματς πραγματικά αφού δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο.

Ο Μπουζούκης πέρασε αντί του Χατζηγιοβάνη στο τελευταίο τέταρτο, ήταν πιο κινητικός αλλά δεν υπήρξε και πάλι αποτέλεσμα. Στη μοναδική μεγάλη φάση του ματς, ο Γιαννίκογλου είχε απάντηση στο βολέ του Καμπετσή και το τελικό 1-0 δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Παναθηναϊκός για άλλη μια χρονιά καλείται να κάνει ανατροπή αν θέλει να συνεχίσει στο Κύπελλο Ελλάδας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λέο), Παμλίδης, Ξύδας (84’ Λιάσος)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (30’ λ.τ. Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Μπεκ (46’ Περέα), Ζαχίντ, Καμπετσής

Δείτε τα highlights και το φωτορεπορτάζ του αγώνα:



Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ