ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0: Νίκησε και βλέπει τετράδα

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0: Νίκησε και βλέπει τετράδα
ΙΝΤΙΜΕ SPORTS

Τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στη Superleague και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τον «αναγεννημένο» Παναθηναϊκό, που έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Ατρόμητο το βράδυ της Τετάρτης, επικρατώντας με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» πατάνε πλέον ακόμη πιο γερά στη ζώνη των πλέι-οφς, «αγκιστρώθηκαν» στην 4η θέση και μάλιστα απέκτησαν προβάδισμα +5 βαθμών από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» της εξάδας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι στα… κόκκινα, πραγματοποιώντας το καλύτερο εφετινό ημίχρονό του. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πλήρη κυριαρχία της τριάδας των «πράσινων» χαφ έναντι των αντιπάλων τους και τον Ζαχίντ σε ρόλο… μαέστρου, το «τριφύλλι» ξεκίνησε το ματς με ορμή… πυγμάχου κι άρχισε να «σφυροκοπά» τον Ατρόμητο. Μόλις στο 4΄ ο Κουρμπέλης υποδέχθηκε εξαιρετικά την πάσα του Χατζηγιοβάνη, «ζύγισε» το πόδι του και με εντυπωσιακό σουτ έστειλε τη μπάλα (που βρήκε λίγο και στο κεφάλι του Κάχιλα) στο «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Μέγερι.

Ακολούθησε ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο από τους «πράσινους», με τον Γιόχανσον να μην προλαβαίνει για λίγο τη μπάλα στο 6’ και τον Μέγερι να κρατάει όρθια την ομάδα του σε ισάριθμα σουτ των Χατζηγιοβάνη (7’) και Μακέντα (8’). Στο 27’ ο Μακέντα σκόραρε με καταπληκτικό τακουνάκι στην κίνηση μετά την ασίστ του Ζαχίντ, ωστόσο ο Κουμπαράκης ακύρωσε το γκολ κάνοντας χρήση VAR, θεωρώντας πως στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε επιθετικό φάουλ του Ινσούα πάνω στον Χαρίση. Μία απόφαση που από το ριπλέι του συνδρομητικού, φάνηκε ελαφρώς… τραβηγμένη κι έκανε έξω φρενών τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον 4ο (Διαμαντόπουλο) και εισέπραξε την κίτρινη κάρτα του Κουμπαράκη.

Στο 31’ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κιβρακίδη που πάτησε με τις τάπες τον Χρήστο Δώνη. Ο Κουμπαράκης, κάνοντας εκ νέου χρήση VAR, έβγαλε μετά από λίγα δευτερόλεπτα την κόκκινη κάρτα στον μπακ της περιστεριώτικης ομάδας. Η αποβολή του Κιβρακίδη έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των παικτών του Παναθηναϊκού, που συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» τη νίκη τους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» συνέχισαν να «χτίζουν» ορθολογικά τις επιθέσεις τους κι έφτασαν στο 2-0 στο 67’ με καρφωτή κεφαλιά του Σένκεφελντ, από εξαιρετικά χτυπημένο φάουλ του Ζαχίντ. Στο 77’ ο Μακέντα «χόρεψε» τον Γούτα κι έστρωσε τη μπάλα προς τον Περέα, που ανενόχλητος έκανε το 3-0, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο εύκολα εφετινά βράδια για τον Παναθηναϊκό. Στα λεπτά που απέμειναν ο Μακέντα και ο Κολοβός έχασαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, όμως ο Μέγερι είπε τρεις φορές «όχι», περιορίζοντας την έκταση της ήττας για την ομάδα του.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης, εκτός από την αποβολή του Κιβρακίδη, «κιτρίνισε» και τον Κατράνη από πλευράς Ατρόμητου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ανουάρ (46’ Νάγκι), Κουρμπέλης, Ζαχίντ (68’ Περέα), Χρ. Δώνης, Χατζηγιοβάνης (70’ Κολοβός), Μακέντα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σ. Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Κάχιλα, Κατράνης, Χαρίσης (46’ Μπουσουλάτζιτς), Μάντσον, Ενσικουλού, Ανδρούτσος (41’ Γκάλο), Μανούσος (73’ Ούμπιδες), Βέλλιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ